BE elektromos és elektronikus mérnöki szendvics

Általános információk

Program leírás

Egy olyan világban, ahol a fenntartható energia, az intelligens otthoni technológia, a tárgyak internete és még önálló vezetésű autók valósággá válnak, az elektromos és elektronikus mérnöki tanulmányozás mérhetetlen potenciális lehetőségeket kínál a hallgatók számára. Az elektromos és elektronikus technika terén elért haladás olyan nagy, hogy a 21. századi élet minden részét javítják.

Ennek eredményeként az elektromos és elektronikus technika az egyik legszélesebb és leghatékonyabb izgalmas műszaki tudományág, amelyet a Queen's University kínál. A fokozat a témák széles spektrumára terjed ki, a mikroelektronikus chip tervezésétől és gyártásától az energiatermelésig és -elosztásig. A tantárgy, a számítógépes firmware, a hardver és a hálózatépítés, az orvosi elektronika, a biztonság, a vezérlés és a robotika, valamint a megújuló energia rendszerek területén történő gyors fejlődés szintén tükröződik a kurzus felépítésében.

Globális szinten kritikus hiány van tapasztalt és tehetséges mérnökökről. Ez azt jelenti, hogy az elektronikai és villamosmérnöki diplomások kiváló karrierlehetőségeket kínálnak számos ágazatban.

A Queen's-nél szorosan együttműködünk a jövőbeli munkáltatókkal annak érdekében, hogy javítsuk ezeket a karrierlehetőségeket, és a gyakorlati tapasztalatokat beépítsük a kurzusba. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy az első naptól kezdve vegyenek részt a valós kihívásokban és tanuljanak azoktól. Ez a tudományos elmélet és alkalmazás kombinációja képezi a tananyag alapvető részét, és jelentősen javítja a diplomás foglalkoztathatóságot.

Főbb

Az elektronika és a villamosmérnök a világ 200 legfontosabb sorozatában helyezkedik el (a QS világranglistája tantárgy szerint 2019)

Szakmai akkreditációk

Ezeket a fokokat az illetékes szakmai testület (a Műszaki és Technológiai Intézet) teljes mértékben akkreditálta.

Karrierfejlesztés

A hallgatók vállalhatnak egy éven át fizetett szakhelyet az iparban, és jelenleg sok vállalat közül választhatnak. Példák olyan vállalatokra, amelyekben hallgatóink praxisát töltötték: BT, Sensata Technologies, Andor Technology, NIE Networks, BAE Systems, Atkins, Microsoft és Seagate. A hallgatók nyáron is tapasztalatokat szerezhetnek az IAESTE nemzetközi csereprogram keretében. Kanada, Horvátország, Hongkong, Thaiföld és Malajzia csak néhány ország, ahol hallgatóink a rendszerben jártak.

Nemzetközileg elismert szakértők

A Queen's elektromos és elektronikus mérnöki rendszere az Egyesült Királyságban a kutatás top 5-ös rangsorában helyezkedik el, és a kutatások 93% -a „világvezető” vagy „nemzetközileg kiváló” minősítést kapott (REF 2014). A hallgatók ezért részesülnek a kutatásvezérelt oktatásból és a lehetőségekről, hogy az élvonalbeli technológiákkal kapcsolatos végső évi projekteket vállaljanak.

Diákmunka

A Queen's a kilenc brit egyetem egyike, amely részt vesz a rangos IET „Power Academy” ösztöndíjrendszerben, amely minden évben ösztöndíjakat nyújt a tizennégy ipari partnertől a BEng és a Meng fokozatú hallgatóknak. A Power Academy rendszerében részt vevő ipari partnerek - példák a NIE Networks, a Rolls Royce, a National Grid, a Network Rail, a London Underground, a Mitsubishi Electric és a BAE Systems. Más cégek, mint például a Sensata, a Civica és a Caterpillar szintén szponzorálják a hallgatókat ezeken a kurzusokon.

A close up of the production facility at the Bristol Robotics Laboratory

Pályaépítés

Ez egy továbbfejlesztett, hároméves kitüntetés. Minden BEng hallgatónak elvégznie kell legalább 12 hetes jóváhagyott ipari képzést a diploma megszerzése előtt. A BEng-nak azt is felkínálták, hogy egy évet építsen be az iparban. Ezt a szakmai tapasztalati évet általában a 2. szakasz után veszik át. A BEng-ról a MEng-re történő átállás a 2. szakasz végén lehetséges, kielégítő teljesítmény mellett.

A program a következő témákat tartalmazza, amelyek a technológiai és ipari igények miatt változhatnak.

1. szakasz

 • Matematika
 • Beágyazott rendszerek
 • Elektronika
 • Számítógép programozás
 • Villamosmérnök

2. és 3. szakasz

Modulválasztékot kínálunk, beleértve:

 • Áramkörök és vezérlés
 • Kapcsolódó egészség
 • Vezérlő rendszerek tervezése
 • Digitális rendszerek felépítése és tervezése
 • Villamos energia és energia
 • Villamos energiaellátás
 • Elektronika
 • Beágyazott rendszerek
 • Mérnöki vállalkozói szellem
 • Nagyfrekvenciás rendszer technikák
 • Egyedi projekt (BEng)
 • Matematika és algoritmusok
 • Hálózatok és kommunikációs protokollok
 • Jelzések és kommunikációs rendszerek
 • Jelfeldolgozás és kommunikáció

Karrier kilátások

Hiányzik az elektromos és elektronikus mérnökök, nemcsak Észak-Írországban és az Egyesült Királyság többi részén, hanem világszerte is, így a foglalkoztatási kilátások kiválóak. A Queen's (2013) e fokozatú diplomások foglalkoztatási rátája 100% volt (a végzettségi szintű foglalkoztatottak aránya az elvégzéstől számított 6 hónapon belül).

Elektromos és elektronikus mérnöki diploma megszerzése a Queen's-nél segíteni fogja az alapvető készségek és a foglalkoztatással kapcsolatos tapasztalatok fejlesztését, amelyeket a munkaadók, a szakmai szervezetek és az akadémiai intézmények értékelnek.

A Queen's fokozat végzettségét számos munkáltató (helyi, nemzeti és nemzetközi) tiszteletben tartja, és a diplomás munkahelyek több mint fele nyitva áll bármilyen tudományág, beleértve az elektromos és elektronikus mérnöki diplomákat.

Foglalkoztatási linkek

Rendszeresen konzultálunk és fejlesztünk kapcsolatokat számos munkáltatóval, ideértve például az Asidua és a NIE-t, akik támogatást nyújtanak hallgatóinknak, valamint a Cambridge Silicon Radio és az FG Wilsons / Caterpillar, akik a kurzus munkaadói kapcsolattartó testületének tagjai.

Fokozat plusz kitüntetés az oktatáson kívüli készségekért

A Queen's fokozaton kívüli programja mellett lehetősége nyílik szélesebb élet-, tudományos és foglalkoztathatósági ismeretek megszerzésére. Például gyakorlatok, önkéntes munka, klubok, társaságok, sport és még sok más. Tehát nemcsak a világ vezető egyetemen elismert diplomával rendelkezik, hanem gyakorlati nemzeti és nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, valamint az élet általánosabb ismereteivel. Ezt Degree Plus-nak hívjuk. Ez teszi különlegessé a Queen's University Belfast folytatott tanulást.

Tanulás és tanítás

Az iskola világszínvonalú kutatási hírnevet élvez, és kiváló lehetőségeket kínál, ideértve a biztonságos információtechnológiák, az elektronika, a kommunikáció és az információtechnológia, valamint a Sonic Arts jelentős új kutatóközpontokhoz való hozzáférését. A kurzus számos modulja szorosan kapcsolódik ezeknek a központoknak a kutatási szakértelméhez, és gyorsan fejlődnek és változnak, hogy tükrözzék a jelenlegi, kialakulóban lévő és izgalmas fejlesztéseket.

A Queen's-nél célunk, hogy magas színvonalú tanulási környezetet biztosítsunk, amely beépíti az intellektuális kíváncsiságot, az innovációt és a legjobb gyakorlatokat a tanulás, a tanítás és a hallgatói támogatás terén, hogy a hallgatók teljes tudományos potenciált szerezhessenek.

Az elektromos és elektronikus mérnöki diploma területén ezt olyan tanulási tapasztalatok széles skálájával érjük el, amelyek lehetővé teszik hallgatóink számára, hogy kapcsolatba kerüljenek a tantárgyak szakértőivel, olyan tulajdonságokkal és perspektívakkal dolgozzanak ki, amelyek felkészítik őket az életre és a munkára a globális társadalomban, és kihasználják az innovatív innovációt. technológiák és világszínvonalú könyvtár, amely elősegíti fejlődését független, egész életen át tartó tanulásként. Példák a tanfolyamon történő tanulás lehetőségeire:

 • további információ
  A Queen's villamos- és elektronikai mérnöke kiváló hírnévvel rendelkezik, az Egyesült Királyság tíz legjobb helyezettjében a Times League Table 2012-ben és a világ 100 legjobbjában (QS World Rankings). A Queen's a hét brit egyetem egyike, amely részt vesz a rangos Power Academy ösztöndíjrendszerben. Minden évben ez biztosítja a 60 nagyvonalú ösztöndíjak értéke több mint £ 30k minden a jól képzett hallgatók a Beng és Meng mértékben Pathways egész héttagú egyetemeken. Számos egyéb ösztöndíj is kínálható a Queen's fokozatú hallgatók számára, ideértve a Electric Ireland, Asidua, NIE és a Schrader Electronics ösztöndíjakat - a további részletekért látogassa meg az iskola honlapját: www.qub.ac.uk/eeecs.
  A Queen's villamos és elektronikus mérnöki tanfolyamát az illetékes szakmai társadalom teljes mértékben akkreditálta. Az utazás iránt érdeklődő hallgatók külföldön tölthetnek szakmai gyakorlatokat, vagy nyáron szervezhetnek tapasztalatokat az IAESTE nemzetközi csereprogramján keresztül.
  Az iskola kiemelkedő eredményeket ért el a kutatás terén. Számos jól finanszírozott és nagyon erős kutatócsoport működik az élvonalbeli technológiával kapcsolatban. A záró év projektjeit erősen befolyásolja a személyzet kutatási tevékenysége.
 • E-Learning technológiák
  Az előadásokkal és feladatokkal kapcsolatos információkat gyakran a Queen's Online nevű virtuális tanulási környezet (VLE) útján továbbítják. Számos e-tanulási tapasztalat is beágyazódik a fokozatba, például interaktív csoportos workshopok révén egy rugalmas tanulási térben; Informatikai és statisztikai modulok; podcastok és interaktív webalapú tanulási tevékenységek; lehetőségek a tervezéssel kapcsolatos informatikai programok felhasználására a gyakorlatban és a projekt alapú munkában stb.
 • előadások
  Mutassa be az új témákkal kapcsolatos alapvető információkat, mint kiindulópontot a további önirányított magánjellegű tanulmányokhoz / olvasáshoz. Az előadások lehetőséget kínálnak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel, visszajelzéseket és tanácsokat kapjanak az értékelésekről (általában nagy csoportokban, egész évben tartják a csoporttársaikat).
 • Személyes oktató
  Az egyetemi hallgatóknak személyes oktatót kell kinevezni, aki az év során több alkalommal találkozik velük, hogy támogassák tudományos fejlődésüket.
 • gyakorlatok
  Ahol lehetősége nyílik a műszaki ismeretek fejlesztésére és az elméleti alapelvek alkalmazására a valós vagy gyakorlati összefüggésekben. A legtöbb modulon elvárják, hogy részt vegyen ezeken.
 • Saját irányítású tanulás
  Ez a királynő diákja életének lényeges része, amikor fontos magánolvasás, e-tanulási forrásokkal való kapcsolattartás, az eddigi visszajelzések átgondolása, valamint megbízási kutatás és előkészítő munka folyik.
 • Szemináriumok / útmutatók
  Jelentős mennyiségű oktatást végeznek kis csoportokban (általában 10-20 hallgató). Ez lehetőséget ad a hallgatóknak a téma speciális ismereteivel rendelkező akadémiai személyzettel való kapcsolatfelvételre, kérdéseik feltevésére és a saját előrehaladásuk és megértésük felmérésére társaik támogatásával. Arra is számíthat, hogy bemutatókat és egyéb hozzájárulásokat ad ezeknek a csoportoknak.
 • Felügyelt projektek
  Az utolsó évben várhatóan jelentős kutatást végez egy kiválasztott témával vagy gyakorlati módszerrel kapcsolatban. Támogatást kap egy felügyelőtől, aki útmutatást nyújt a kutatás elvégzésében, és legalább 2 alkalommal visszajelzést nyújt Önnek az írás során.
 • Munkahelyi gyakorlatok
  Az elektromos és elektronikus mérnököt hallgató hallgatók választhatják, hogy a 2. szakasz után szakmai gyakorlatot folytatnak. Ez jelentős tanulási és foglalkoztathatóságnövelő lehetőség.

Értékelés

A tanfolyamhoz kapcsolódó értékelések részleteit az alábbiakban ismertetjük:

 • Az értékelés módja az egyes modulok tanulási célkitűzéseitől függ. Egyes modulokat kizárólag projektmunka vagy írásbeli feladatok alapján értékelnek. Mások értékelése kombinálva a tanfolyam és a szemeszter végén vizsgák. Az egyes modulok kiértékelésének részleteit a hallgatói kézikönyv tartalmazza, amelyet minden hallgató kap az első évben

Visszacsatolás

A hallgatóknak a Queen's kurzusuk folyamán általános és konkrét visszajelzéseket kapnak munkájukról különféle forrásokból, ideértve az oktatókat, a modulok koordinátorait, az elhelyezés felügyelőit, a személyes oktatókat, a tanulmányi tanácsadókat és társaikat. Az egyetemi hallgatóktól elvárják, hogy vegyenek részt a reflektív gyakorlatban, és ezt a megközelítést alkalmazzák munkájuk minőségének javítására. A visszajelzés számos formában nyújtható, ideértve a következőket:

 • Visszajelzés formális írásbeli észrevételek és jelölések formájában, amelyeket önként, vagy egy csoport részeként nyújtott be a munkával kapcsolatban.
 • Szemtől szembe komment. Ez magában foglalhatja azokat az eseteket is, amikor az előadók hirdetett „munkaidőjét” használja egy adott kérdés megválaszolásához.
 • Az elhelyezéssel kapcsolatos munkáltatói megjegyzések vagy hivatkozások.
 • Online vagy e-mailes megjegyzés.
 • Általános megjegyzések vagy kérdés- és válaszadási lehetőségek az előadás, szeminárium vagy oktatóprogram végén.
 • Előzetes benyújtási tanácsok a kitűzendő szabványokra és a közös bukásokra vonatkozóan. Bizonyos esetekben ez modellválaszok vagy példák formájában nyújtható, amelyeket Ön a saját ideje alatt áttekinthet.
 • Visszajelzés és a gyakorlati órák eredményei.
 • Kommentár és útmutatások a speciális támogató szolgálatok, például a Karrier, a Foglalkoztathatóság és a Készségek, illetve a Tanulási Fejlesztési Szolgálat munkatársai által.
 • Miután áttekintette visszajelzését, ösztönözni fogja Önt, hogy azonosítsa és hajtsa végre további javításait a munka minőségében.

Belépési követelmények

Szintű követelmények

 • ABB, beleértve a matematikát és legalább egyet a fizikából (előnyben részesített), a biológiából, a kémiából, a technológiából és a tervezésből, az elektronikából, a további matematikából vagy a Double Award Life & Health Sciencesből

Ír távozási bizonyítvány követelményei

 • H3H3H3H3H3H3 / H2H3H3H3H3, beleértve a magasabb szintű H3 fokozatot a matematikában és legalább egyet a fizika (előnyben részesített), biológia vagy kémia kategóriából

Nemzetközi Baccalaureate Diploma

 • Összességében 33 pont, köztük a magasabb szintű 6,5,5, beleértve a matematikát és a fizikát (előnyben részesített), a biológiát vagy a kémiát

Belépési tanfolyam

 • Az Access Course sikeres befejezése, 80% -kal minden modulban.
 • Releváns hozzáférési kurzusnak kell lennie, amely magában foglal két matematikai modult (3. szint) és két modult a fizikából (3. szint).

BTEC 3. szintű kibővített / nemzeti kibővített diploma

 • QCF 3. szintű BTEC kibővített diploma (180 kredit), 120 kredit megkülönböztetési fokozaton és 60 kredit merit évfolyamon, a megkülönböztetéshez négy meghatározott egységben (40 kredit) van szükség, beleértve a matematikát a technikusok számára és a további matematikát a technikusok számára
 • RQF 3. szintű BTEC nemzeti kibővített diploma (1080 irányított tanulási óra (GLH)), legalább 780 GLH-val a megkülönböztetési fokozaton (beleértve az összes külsőleg értékelt egységet) és 300 GLH-nál a Merit fokozaton, a megkülönböztetésekhez négy meghatározott egységben, beleértve a mérnöki alapelveket is szükség van és további mérnöki matematika
 • A kibővített diplomanak / a nemzeti kibővített diplomanak relevánsnak kell lennie

Érettségizni

 • Legalább 2: 2 kitüntetési fok, feltéve, hogy minden tantárgy követelménye teljesül

jegyzet

 • A fizikát nem A-szinten felajánló pályázóknak legalább C / 4 fokozatúaknak kell lenniük a GCSE fizikájában vagy a GCSE Double Award Science fokozatú CC / 4,4

Lehetőség az átutalásra

 • A 2. szakasz végén lehetséges a transzferek a BEng és a MEng között.

Nemzetközi diákok

A nemzetközi képesítési egyenértékekkel kapcsolatos információkért tekintse meg az adott országra vonatkozó információkat.

Angol nyelvi követelmények

Bizonyítani kell egy 6,0 IELTS * pontszámot, amelyben legalább 5,5 van bármely komponensben, vagy azzal egyenértékű képesítést kell elfogadni az egyetem számára. * Az elmúlt 2 évben

A Queen's University Belfast pályázni kívánó nemzetközi hallgatóknak képesnek kell lenniük angol nyelvtudásuk igazolására annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassák a tanulmányi vagy kutatási tevékenységüket. Az EGT-n kívüli állampolgároknak szintén be kell tartaniuk az angol vizsga- és bevándorlási (UKVI) bevándorlási követelményeket az angol nyelv számára vízumkötelezettség céljából.

Az EGT-n kívüli és az EGT-n kívüli állampolgárok angol nyelvű követelményeiről bővebben a www.qub.ac.uk/EnglishLanguageReqs oldalon olvashat.

Ha javítani szeretné az angol nyelvtudását, mielőtt belépett volna a képzési programba, az INTO Queen's University Belfast számos angol nyelvtanfolyamot kínál. Ezeket az intenzív és rugalmas kurzusokat úgy tervezték, hogy javítsák az angol nyelvismeretét ebbe a fokig.

A COVID-19 világjárvány eredményeként az akadémiai angol és az ülés előtti tanfolyamokat csak online kínáljuk 2020 júniusától szeptemberéig.

 • Akadémiai angol: intenzív angol nyelv és tanulmányi készségtanfolyam a sikeres egyetemi tanulmányok elvégzéséhez
 • Előszavazásos angol: rövid intenzív akadémiai angol nyelvtanfolyam diákok számára, akik a Queen's University Belfast és akiknek fejleszteniük kell angoljukat.

Nemzetközi hallgatók - Alapítvány és Nemzetközi Egyéves programok

Az INTO Queen's számos akadémiai és angol nyelvű programot kínál a nemzetközi hallgatók felkészítéséhez a Queen's University egyetemi hallgatójára. Tanulni fog a tapasztalt tanároktól az egyetemen működő dedikált nemzetközi tanulmányi központban, és teljes hozzáféréssel rendelkezik az egyetem világszínvonalú létesítményeihez.

Ezeket a programokat olyan nemzetközi hallgatók számára tervezték, akik nem teljesítik a közvetlen belépéshez megkövetelt akadémiai és angol nyelvi követelményeket.

Tandíj

Észak-Írország (NI) £ 4,395
Anglia, Skócia vagy Wales (GB) £ 9250
Egyéb (nem Egyesült Királyság) EU £ 4,395
Nemzetközi £ 20800

Az összes megadott tandíj a 2020–21. Tanévre vonatkozik. A tandíjakra éves inflációs növekedés vonatkozik, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük.

További tanfolyamköltségek

Minden tanuló

A tanulmányi programtól függően előfordulhatnak olyan többletköltségek, amelyeket nem fedez a tandíj, amelyeket a hallgatóknak figyelembe kell venniük a tanulmányaik megtervezésekor.

A hallgatók könyveket kölcsönözhetnek és online tanulási forrásokhoz férhetnek hozzá bármely királynő könyvtárából.

Ha a hallgatók az ajánlott szövegeket szeretnék megvásárolni, ahelyett, hogy azokat az egyetemi könyvtárból kölcsönöznék, akkor a szövegenkénti árak 30 és 100 font között lehetnek. A programnak évente akár 6 modulja lehet, mindegyik ajánlott szöveggel.

A hallgatóknak évente 30–75 GBP közötti költségvetést kell készíteniük a fénymásolásra, a memóriakártyákra és a nyomtatási költségekre.

Azoknak a hallgatóknak, akik időszakos szakmai gyakorlatot folytatnak vagy külföldön tanulnak, mint programuk kötelező vagy választható része, tisztában kell lenniük azzal, hogy további utazási és megélhetési költségeket kell finanszírozniuk.

Ha egy utolsó évben nagyprojekt vagy disszertáció szerepel, felmerülhetnek költségek a szállításhoz, a szálláshoz és / vagy az anyagokhoz. Az összeg a kiválasztott projekttől függ. Lehetséges, hogy a nyomtatás és a kötés költségei is felmerülnek.

A hallgatók fontolóra vehetik egy elektronikus eszköz megvásárlását; A költségek a választott modell specifikációjától függően változhatnak.

Ezenkívül felszámítanak díjat az érettségi ünnepségek, a vizsgáztatás és a könyvtári pénzbírság terhére.

Elektromos és elektronikus mérnöki szendvics költségek

A hallgatók esetleg a BCS - a Chartered Institute for IT - hallgatói tagságra kívánnak válni, éves költségekkel 20, - vagy £ 30 négy évre (a változtatás jogát fenntartjuk).

A hallgatók a harmadik évben elhelyezik a gyakorlatot, és felelősek az utazási, szállás- és megélhetési költségek fedezéséért. Ezek a költségek az elhelyezkedés helyétől és időtartamától függően változnak. A hallgatók fizetést kaphatnak az elhelyezési szolgáltatótól az elhelyezés éve alatt.

Hogyan finanszírozhatom a tanulmányomat?

Különböző tandíjak és diákok pénzügyi támogatási rendszerei vannak Észak-Írország, Anglia, Skócia és Wales (Nagy-Britannia), valamint az Európai Unió többi részének hallgatói számára.

ösztöndíjak

Minden évben ösztöndíjakat és díjakat kínálunk az új hallgatók számára.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the wo ... Tovább

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the world for graduate prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), and a member of the Russell Group of UK research-intensive universities, combining excellence in research and education with a student-centred ethos. Kevesebb