Látszik, hogy az iPadok időben tárolják a boltok polcaira? Megakadályozza, hogy a kórházaknak hosszú várólistái vannak? Vagy Ön felelős a repülőtéren közlekedő látogatókért? Minden lehetséges!

A logisztika az áruk, az információk és az emberek áramlásának szervezéséről és tervezéséről szól, a hatékony és a lehető legalacsonyabb költségek mellett, figyelembe véve a fenntarthatósági kérdéseket. A logisztikai menedzsment program a logisztika gazdasági és pénzügyi szempontjaira összpontosít.

A tanulmány áttekintése

A szakértelem megszerzése mellett a program során mindenféle kompetenciát fejleszthet, amire később szüksége lesz ahhoz, hogy jól elvégezhesse munkáját. Ezt megteszi úgy, hogy többek között egy projektalapon dolgozik az iparág „valódi életcéljain”. A projektek mellett előadásokat, vendégelőadásokat és szemináriumokat, tanfolyamokat, képzési és coaching foglalkozásokat tartunk. Számos munkahelyet is vállal, és kirándulásokon és tanulmányutakon vesz részt. A teljes tanulmányi program nagyon gyakorlatias. A teljes csomag optimálisan kapcsolódik a szakma igényeihez és a további tanulmányok folytatásának lehetőségéhez.

1. év

Az első évben megtudhatja, milyen logisztikai eszközöket jelent a különböző cégek számára, milyen különbségek vannak a vállalatok között, és hogyan lehet felmérni az összes logisztikai folyamatot egy vállalatban vagy szervezetben. Így megismerkedhet az olyan témákkal, mint az ellátási és beszerzési menedzsment, a jog és a közlekedés irányítása. Ebből a célból előadásokat, szemináriumokat, tréningeket vagy vendég előadásokat követ, amelyek gyakran kapcsolódnak egy csoportos hozzárendeléshez. Az első évi kirándulási héten látni fogja, hogy a logisztikát mindenféle vállalatnál alkalmazzák; az elmúlt hetek elméletét a gyakorlatban látni fogja - szemnyitó! Mivel a logisztika nemzetközi szakosodás, jelentős figyelmet fordítanak a logisztikára nemzetközi környezetben.

2. év

A második évben több választási szabadság van. Az intermodális szállítás, a gyártási rendszerek és az automatizálási technikák megismerésével bővítheti logisztikai ismereteit. A tudás ezen bővülése mellett az év végén is mélyreható ismereteket szerezhet egy adott akcentussal:

 • Ellátási menedzsment: a megfelelő számú áru vagy szolgáltatás elérhető a megfelelő pillanatban.
 • Termelési logisztika: a gyártási folyamat koordinálása, nyomon követése és optimalizálása.
 • Közlekedés: a termékek vagy szolgáltatások biztonságos, gyors, fenntartható és olcsó módon történő szállítása a szállítótól az ügyfélig.
 • Raktározás: a raktárak beállításának optimalizálása.
 • Ápolási logisztika: az ellátási szektor folyamatai az áruk (berendezések és gyógyszerek), információk és emberek (betegek és látogatók) optimális áramlását illetően.
 • Esemény logisztika: az eseményekkel kapcsolatos logisztikai folyamatok koordinálása, nyomon követése és optimalizálása.

3. év

A harmadik évben a Breda University of Applied Sciences szakmai gyakorlatban és tanulásban dolgoznak. Három hónapon keresztül kétszer fogsz dolgozni egy termelési cégnél, kereskedelmi vállalkozásnál, kórháznál vagy közlekedési cégnél. A munkahely elhelyezéséhez ugyanazt az akcentust választhatja, mint a konkrét témakörben a második évben, de egy másik logisztikai területet is felfedezhet. Példák a munkahelyi hozzárendelésekre:

 • Az ügyfélszolgálat javítása egy szállítási vállalatnál.
 • A járműpark elemzése.
 • Az áruk vagy a látogatók áramlásának elemzése.
 • Beszerzési terv létrehozása.
 • A raktár beállításának megtervezése.

A második munkahelyet külföldön kívánja elvégezni. A két munkaidő közötti időszakban az iskolában dolgozni fog, hogy mélyreható ismereteket szerezzen, amennyiben a tartalmak aggódnak a logisztikai témakörben. Ebben a figyelmet fordítják a különböző ellátási láncokra, az e-kereskedelemre és a vállalkozói szellemre.

4. év

A negyedik év kezdetén egy kiskorúat követ: egy alapos kiskorú, amelyben tovább fog szakosodni a tématerületen, vagy egyébként csak a tématerület határain kívül néz egy kisebbet követve bővítse perspektíváit. A negyedik év második felében például komplex logisztikai áramlásokkal rendelkező cégnek vagy szervezetnek kell elvégeznie a diplomát. Ismét olyan ágazatokra választhat, amelyekben a harmadik évben munkát végzett, vagy egyébként teljesen más logisztikai területet.

Az érettségi feladatok példái a közlekedési mód megváltoztatásának, az ellátási lánc javításának, az automatizálási folyamatok bevezetésének vagy az ellátási modellek alkalmazásának a kutatására irányulnak. Ezzel a megbízással az értekezés során érettségi dolgozatot fogsz írni, amit a vizsga során megvéd.

Pre-mester

A negyedik évet is használhatja egy Pre-Master tanúsítvány megszerzésére, hogy közvetlenül a következő részekben részesülhessen a Master of Science programokban az üzleti tevékenységgel kapcsolatos tanulmányokban a vezető intézményekben és a marketingben.

Felvételi követelmények

Ehhez a programhoz a felvételi követelmények:

A felsőfokú középfokú oktatás (havo) vagy az egyetem előtti szint (holland) diplomáival egyenértékűnek kell lennie a Breda University of Applied Sciences tanulmányi programjának beiratkozásához.

Kérjük, keresse meg a nevelési szintjét a holland oktatási rendszerhez képest a nem holland oklevelek listáján.

Miután megkapta a kérelmet, tájékoztatjuk Önt, ha megfelel az oktatási követelményeknek. Ha kétség merül fel, Nuffic (a felsőoktatás nemzetközi együttműködésének szervezete) Nuffic (tanácsadás) minősítést kap.

Vizsga angolból, mint idegen nyelvből

Szüksége lesz arra is, hogy bizonyítsa az egyik ilyen vizsgálat eredményeit:

 • CAE (Cambridge Advanced Certificate) vagy CPE (angol nyelvvizsga)
 • IELTS teszt (minimális általános sávszélesség: 6,0, minimális alsó index: 6,0)
 • TOEFL teszt (minimális pontszám 80 internet alapú, és minimális alsó index 20 szólásért)

Az angol nyelvvizsga kivétele alóli mentességek

Angol nyelvű teszt eredményeinek nem kell angol nyelvű vizsgaeredményeket beadnia, hogy angol nyelvű programban részt vehessenek, ha:

 • Ön holland havo vagy vwo végzett
 • a középiskolák vagy egyetemek oktatásának nyelve az angol anyanyelvű angol nyelvű ország (vagyis az alábbi országok egyike: Ausztrália, Kanada (Quebec excluded), Írország, Új-Zéland, Egyesült Királyság vagy a Amerikai egyesült államok)
 • olyan oklevelet szerzett, amely szerepel a Nuffic által összeállított oklevelek listáján, és az egyik vizsgatárgya angol volt.

3 éves pálya

Ha a középiskolai diploma a holland vwo-oklevelhez hasonlítható, akkor jogosult lehet a hároméves pályára való felvételre.

Bachelor után

A program befejezésekor szakértelem lesz a logisztikai folyamatok, az áruk áramlása és a kommunikáció összekapcsolásában. Valószínű, hogy junior vagy asszisztens pozícióban indulsz, és fel tudod dolgozni egy vezetői pozícióba. Elkezdheti karrierjét, például logisztikai elemzőként, tervezőként, ICT tanácsadóként, beszerzési menedzserként, ellátási lánc menedzserként vagy projektmenedzserként. A szállítmányozó vállalatok, a termelési cégek, a multinacionális vállalatok és sok más szervezet mindig a logisztikai tehetségek felé keresi a figyelmet.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

10 további kurzus Breda University of Applied Sciences »

Utoljára frissítve Április 16, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2, 2019
Duration
3 - 4 Év
Nappali
Price
2,083 EUR
törvényes díj EU diákok. Az első év diákjai 1 041 eurót fizetnek. 9 777 EUR a nem uniós diákok számára.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2, 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2, 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date