BAcc Hons / BCom Hons a számvitelben

Általános információk

Program leírás

BAccHons

Ennek a képesítésnek az a célja, hogy fejlessze a szellemi kompetenciákat és gyakorlati készségeket a számviteli, könyvvizsgálati, pénzügyi irányítási és adóügyi elvek megszerzésében, elemzésében, értelmezésében és alkalmazásában a posztgraduális szintű számviteli és üzleti kontextusban, valamint felkészüljön a karrierre a számviteli szakmában, vagy ezen a területen továbbtanulhat. A hallgatónak képesnek kell lennie arra, hogy reflektáljon a vezetői döntéshozatali folyamatokra és alkalmazásokra szakmai értékeik és alapvető ismereteik, valamint a számviteli, könyvvizsgálati, pénzgazdálkodási és adózás elveinek megértése alapján, hogy felmérje ennek hatását a számviteli szakma holisztikus összefüggéseiben. .

Felvételi követelmények: A potenciális hallgatóknak rendelkezniük kell számviteli Bachelor fokozattal vagy BFA (Accounting) fokozattal, amelyet a Dél-afrikai Vállalkozó Könyvelők Intézete (SAICA) akkreditált (Új NQF 7. szint / Régi NQF 6. szint), általános átlaggal 55% a harmadik év moduljaira és 55% alsó szintje a 300-as számvitelben.

A tanszék megkövetelheti az áthidaló program elvégzését, ha a hallgatók nem tartják be az adott modulra vonatkozó belépési szabályokat. A végleges felvételi követelményeket időről időre az osztály határozza meg. A hallgatók megengedik, hogy egyszer megismételjék a kitüntetések programját, feltéve, hogy az elsõ kísérlethez megszerezték a tanszék által megállapított minimális átlagot.

BComHons a számvitelben

Ennek a képesítésnek az a célja, hogy fejlessze a szellemi és gyakorlati készségeket a fejlett számviteli, irányítási, ellenőrzési és adóügyi elemzésben, értelmezésben és alkalmazásban. Ez a program felkészíti a hallgatókat a fejlett számviteli, irányítási, ellenőrzési és adóügyi gyakorlati azonosításra és megoldásra. Végül, ez a program felkészíti a hallgatókat a számvitel, az irányítás, az ellenőrzés és az adózás, mint tudomány további tanulmányaira.

Felvételi követelmények: A potenciális hallgatónak rendelkeznie kell BCom vagy haladó diplomával, és megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie a számviteli, adózási, valamint irányítási és ellenőrzési ismeretekről az új NQF 7. szintű / Régi NQF 6. szinten. A tanszék megkövetelheti egy áthidaló képzés befejezését. A programban a hallgatóknak nem szabad megtartaniuk a számviteli, adózás, valamint az irányítási és ellenőrzési modulok specifikus ismereteire vonatkozó hozzáférési szabályokat. A végleges felvételi követelményeket időről időre az osztály határozza meg.

Regisztráció és kezdési dátumok

A regisztráció januárban kezdődik, februárban pedig előadások folynak mind az egyetemi, mind a posztgraduális képzés munkaprogramjaira.

A Masters and PhD összes kutatási programja egész évben regisztrálható.

Záró dátum: Az akadémiai januárban kezdődik és decemberben ér véget. A program határidejét a program időtartama határozza meg.

Elérhetőségeit

Nicolene du Plooy
011 559 3059
nicolenedp@uj.ac.za

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Tovább

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Kevesebb