BA nyelvészet

Általános információk

Program leírás

Tanszékünk nyelvtudományi BA-programja úgy tervezték, hogy a hallgatók szilárd hátteret adjanak a fonológia, szintaxis, szemantika és pragmatika, valamint az alkalmazott területeken, például a pszicholingvisztikában és a neurolingvisztikában. A tanszékben végzett tanulmányok angolul zajlanak, de ez nem az egyetlen nyelv, amelyet tanulmányozunk; a tanszék megközelítése az általános nyelvészet, amelynek célja az emberi nyelv és az emberi nyelvi képesség tanulmányozása. Tanszékünk nyelvtudományi BA-ja biztosítja a hallgatók számára az emberi nyelv - angol, héber, arab, orosz, vagy bármely más nyelv - elemzésére szolgáló eszközöket.

A pszichometriai pontszám legalább 550; az angol pszichometrikus 120-as pontszám vagy egy 220-as Amir-pontszám; és egy Bagrut-fokozat, amely 5 pontot tartalmaz angol nyelven. Alternatív megoldásként a 100-nál nagyobb Bagrut-fokozatú pályázók, amelyek 5 pontot tartalmaznak angol nyelven, 85-es vagy annál magasabb, és Amir-fokozattal 220 vagy annál magasabbak, pszichometriai fokozat nélkül alkalmazhatók. Az online számológép segítségével értékelheti a nyelvi programba való befogadásának esélyeit. Azok a pályázók, akiknek pontszámai csak kismértékben elmaradnak ezen szintektől, továbbra is elfogadhatók a tanszéki felvételi vizsgán.

Nyelvtudományi tanulmányok BA nyelvtudományi tanulmányokhoz

A diákok széles választékot kínálnak a nyelvészet BA-programjaiban, ahol választhatják, hogy a nyelvi tanulmányokat más tanulmányokkal kombinálják-e. Bizonyos kombinációkhoz speciális programot kínálunk; más kombinációk esetén kiválaszthatja a nem tervezett kettős nagyítót. A rendelkezésre álló számok a következők:

 1. Bővült a nyelvészetben (más osztályokon végzett tanulmányok nélkül).
 2. Kombinált kiterjesztett fő: az osztályon belül egy kiterjesztett fő, amely többnyire a nyelvtudományt ötvözi kisebb számban az irodalomban.
 3. A következő tervezett kettős szakok :
  1. Nyelvészet és angol irodalom, a hallgatók iránt érdeklődő diákok az angol irodalom osztályán belül
  2. Nyelvészet és agytudomány, a nyelvtanulásra és az agykutatásra összpontosító hallgatók számára.
  3. Nyelvészet és francia.
 4. Nem tervezett kettős fő: azonos nyelvtudományi specializáció és egy másik tanulmányi terület (bármely más osztályban, amely kettős fővel rendelkezik).
 5. "Major a saját tempójában" - Új lehetőség azoknak a hallgatóknak, akiknek a munkahelye vagy egyéb kötelezettségvállalása kevéssé szabad időt hagy az órákon. A követelmények ugyanazok, mint a rendszeres fő, de ötéves időszak alatt vesznek részt, évente kevesebb tanfolyam szükséges.

Ezen túlmenően, a közvetlen MA program lehetővé teszi a magasan képzett egyetemi hallgatók számára, hogy az alapképzés megkezdésétől számított négy éven belül, vagy öt éven belül az egyetemi diplomával rendelkezzenek.

A fent felsorolt ​​dokumentumok azt is megmutatják Önnek, hogy milyen a tanulmányi év:

 • Első év: alapítványi tanfolyamok, amelyek nagyrészt előre meghatározott menetrendet követnek
 • Második év: több területen speciális és választható kurzusok, bizonyos rugalmasság a kurzus kiválasztásában (többnyire a második félévben)
 • Harmadik éve és azon túl: az Ön által választott továbbképzések és szemináriumok

Tanfolyamok

 • 184: Bevezetés a nyelvészetbe
 • 286: Fonetika és fonológia
 • 287: Szintaxis
 • 289: Szemantika
 • 517: Kutatási módszerek
 • 522: Pszicholingvisztika
 • 586/587/589: Haladó fonológia / szintaxis / szemantika
 • választani
 • szemináriumok

116345_109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Utoljára frissítve jún. 2019

Az iskoláról

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and ... Tovább

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and humanities have made an indelible imprint on the landscape of the nation. The university has 8 faculties: Jewish Studies, Medicine, Engineering, Law, Life Science, Exact Sciences, Social Sciences, and Humanities. These faculties are active partners in national science and technology initiatives. Kevesebb