BA játéktervezés

Általános információk

Program leírás

Tervezze meg és programozza saját játékait a játéktervezés alapképzésével

A számítógépes, video- és mobiljátékok a jövő közepe. Már ma a németek több mint 40 százaléka vallja iránti szeretetét, míg az emberek 90 százaléka hetente többször játssza őket. A játékok szórakozást és üzletet jelentenek, mégis tükrözik a személyes kifejezést és a globális perspektívákat - és mindenekelőtt nagyon szórakoztatóak! Játéktervezőként innovatív játékmechanikákat fog létrehozni, és játék-narratívákat alakíthat ki. Szakértelemmel bekapcsolódik a fejlesztés minden szakaszába: az első ötlettől a műszaki és kreatív koncepciók kidolgozásáig, végül a terek és a karakterek kialakításáig.

A számítógépes játékok művészi és kulturális lehetőségeit médiumként azonosítottuk, és oktatjuk Önt a valódi iparban való gyakorlás céljából. Mint a holnap játéktervezője vagy játékfejlesztője, megtanulja az új játékok létrehozásának minden kulcsfontosságú folyamatát, a játékkoncepció első prototípusától kezdve, a játék fejlesztése során felmerülő összes műszaki és kreatív döntésig, valamint a világok tervezéséig. és karakterek. A sikeres tervezők a dobozon kívülről néznek ki, és együttműködnek más tudományágak emberekkel. Az Európai University of Applied Sciences Europe egyedülálló lehetőség lesz arra, hogy összeállítsa a játék tervezésének, programozásának és művészetének saját egyedi kombinációját, ami azt jelenti, hogy megismerheti az egyes tudományágakat és azok kölcsönös hatásait.

Egyetemünk az Ön fejlesztésére összpontosít. Ezért tanítunk kis tanulási csoportokban, barátságos és személyes légkörben. Figyelemmel kísérjük az egyéni fejlesztési folyamatot, és segítünk meghatározni tehetségét és erősségeit, miközben elősegíti a saját vizuális aláírásának kidolgozását. A szerencsejáték-iparág elismert előadói oktatják Önt és tanulmányozzák a központi elhelyezkedésű, a legújabb technológiával felszerelt egyetemen (játéklabor, VR berendezés, MacPools stb.), És ismert a nemzetközi és angol nyelvű karakter.

Az egyetemenkben a játéktervezés gyakorlat-orientált, annak érdekében, hogy a kezdetektől kezdve előkészítse az utat a munkába. Diákként áttekintést kap a számítógépes játékok gazdaságáról, kultúrájáról és piacairól, az AAA-tól az indie-játékoktól a kísérleti formátumokig. Oktatást kap a játéktervezés, a játék művészete és a játékprogramozás területén, valamint ezek kölcsönhatásában. Az Európai University of Applied Sciences Europe még lehetőséget kap arra, hogy aktívan alakítsa tanulmányait és karrierjét. Személyes karrier céljaitól függően kiválasztja saját szakterületeit, és választhat az interdiszciplináris tantárgyak közül. Az egyetemen tanított programok magukban foglalnak gyakorlati projekteket a szerencsejáték-ipar legfontosabb partnereivel, terepi kirándulásokat és műhelymunkákat, amelyek tökéletesen felkészítik Önt álmai munkájára.

tények:

 • Diploma: Bachelor of Arts
 • Campus: Berlin
 • Oktatási nyelv: angol (Berlin, Hamburg), német (Hamburg)
 • Kezdeti félév: Téli félév: szeptember, nyári félév: március
 • Félévek száma: 7 félév (teljes munkaidőben)
 • Gyakornoki szemeszter / Félév külföldön: 5.év
 • Kredit: 210 ECTS
 • Főbb jellemzők: Fókuszban az egyéni fejlődés a kis tanulási csoportokban és a személyes légkör. Kreatív szabadság, professzionális felszerelés és gyakorlati projektek. A szerencsejáték-ipar neves oktatóinak oktatása.
 • Tandíj: Az EU-pályázók számára: évi 7980 €. Nem uniós pályázóknak: évi 10 380 euró

Mi teszi kiemelkedővé az University of Applied Sciences Europe Ipartudományi University of Applied Sciences Europe tanulást?

A University of Applied Sciences Europe az állam akkreditálta, több díjat kapott, és nemzetközi megközelítéssel világszerte vezető szerepet játszik az egyetemek között. A jelentkezéshez középiskolai diploma szükséges.

A campusokon kis csoportokban tanulhat. Ez garantálja az egyéni támogatást és az oktatókkal való személyes kapcsolattartást. Professzoraink sikeres szakértők vállalkozásukban.

Az elmélet mellett programjaink projektheteket és különféle interdiszciplináris szemináriumokat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a tanulmányok fókuszának meghatározását. Az University of Applied Sciences Europe modern berendezéseket kínál, mint például játéklabor és még sok más.

A gyakorlat és / vagy a félév külföldön kötelező, és az izgalmas kirándulások lehetőséget kínálnak New York, Izland, Vietnam, Párizs és más úticélok meglátogatására, ahol kiképzik képességeidet. Készítse el saját történetét, inspirálja a világot!

A program - tanfolyamok, gyakorlatok és félév külföldön

A Game Design programban a tanulmányai innovatív és kísérleti játékok fejlesztésére és létrehozására összpontosítanak. Diákként áttekintést kap az üzleti, kulturális és a számítógépes játékokat körülvevő piacról, az AAA-ról az indie-játékokra és a kísérleti formátumokra.

A játéktervezés, a játékmûvészet és a játékprogramozás, valamint az egymással való kölcsönhatás területén vannak osztályok. Az első félévtől kezdve megtanulhatja, hogyan kell elsajátítani a fejlesztési folyamatot csapatokban egy projekt alapon. A játék és a prototípus fejlesztése érdekében megismerkedhet a játékelmélet mint közeg elméleti vonatkozásairól, áttekinti a pénzügyi perspektívákat, és betekintést nyer az iparágba nemzeti és nemzetközi szinten.

Interdiszciplináris szemináriumokon, workshopokon és tanulmányutakon keresztül bővítheti látókörét.

Pályafutási lehetőségei játéktervező diplomával

A játéktervezők minden egyes döntési folyamatban részt vesznek egy új játék létrehozásakor, kezdve a játékötlet első tervezetével a fejlesztés alatt álló kreatív döntésekkel a világok és a karakterek megtervezéséig. Fejlesztik a játékmûszereket és bemutatják a játék elbeszélését.

Ez a program nagyfokú önállóságot biztosít a hallgatók számára, így fejlesztõ stúdiókban dolgozhatnak, miközben maguk fejlesztik a játékokat.

Jellemző munkaterületek a következők:

 • Játéktervező, rendszertervező, szintű tervező, narratívák tervezője, játékíró.
 • Játék művész, környezetvédelmi művész, karakter művész, 3D modellező, textúra művész, pixel művész.
 • Játékprogramozó, játékprogramozó, programozó prototípus, AI programozó.
 • Gaming újságíró, játék tudományos.
 • Szabadúszó, önálló vállalkozó vagy teljes munkaidős foglalkoztatás.

"Harminc évvel ezelőtt, amikor a dühös fiatalok el akarnak mondani valamit az életükről, gitárt vettek és dalt írnak; Most már ugyanolyan valószínűleg játszanak játékot. [...] A játékok a megengedett kreatív térré váltak, amely a punk rock volt. "
Az őrző

href = "https://www.bachelorstudies.de/BA-Game-Design/Deutschland/UEurope/

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Tovább

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Kevesebb
Berlin , Iserlohn , Hamburg + 2 Több Kevesebb