Játéktervezés Bachelor Degree

Tervezze és programozza saját játékát a Game Design Studies-ben

A számítógépes, video- és mobiljátékok a jövő közege. Már ma németek több mint 40 százalékát szeretik, több mint 90 százaléka hetente többször játszik. Játékok a szórakozás és az üzleti élet, de a személyes szemlélet és a globális perspektívák képe is - és (a legtöbb esetben is) nagyszerű szórakozás! Mint játéktervező vagy tervező, innovatív játékmechanikát fejleszt, és létrehozza a játék elbeszélését! Szakértelemmel együtt minden fejlesztési lépésben részt vesz: az első ötletektől a technikai-kreatív koncepcióig a szobák és karakterek megtervezéséig.

Mi University of Applied Sciences Europe tudatában vagyunk a számítógépes játékok médiumának művészi és kulturális lehetőségeinek, és ezért gyakorlati és iparilag orientált módon képezzük el a legkorszerűbb berendezéseket játéktervezési tanulmányainkban.

A Bachelor Degree Program Game Designban csak a kreatív iparág híres előadóitól tanulhat, és a tanulmányi projektjeihez használhatja az University of Applied Sciences Europe professzionális felszerelését, beleértve a Game Labs-t, a VR-berendezéseket, a MacPools-t stb. Tanításunk középpontjában az Ön egyéni támogatása a kis tanulási csoportokban és barátságos, ismerős és kreatív légkörben. Tantárgyak interdiszciplináris kiválasztása, számos gyakorlati projekt és külföldön vagy szakmai gyakorlaton keresztül aktívan formálhatja tanulmányait és pályafutását.

tények:

 • Fokozat: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlin
 • Oktatási nyelv: német (Hamburg), angol (Berlin, Hamburg)
 • Félév kezdete: Téli félév: szeptember
 • A tanulmány időtartama: 7 félév (teljes munkaidőben)
 • Gyakorlat / félév külföldön: az 5. félévben
 • Hitelpontok: 210 ECTS
 • A tanulmány középpontjában:
  • A kis tanulási csoportok és a családi légkör egyéni támogatására összpontosít. Sok kreatív szabadság, professzionális felszerelés és gyakorlati projektek. A kreatív iparág híres előadóinak tanítása.
 • Tanulmány díjak:
 • Az uniós pályázók számára: 7 980 euró évente
 • Az EU-n kívüli pályázók esetében évente 10 380 EUR

A különleges dolog az University of Applied Sciences Europe tanulásról

Az University of Applied Sciences Europe folytatott tanulmány a kis tanulási csoportokban zajlik. Ez garantálja az egyéni támogatást és személyes kapcsolatot a tanárainkkal. Előadóink sikeres szakemberek a területről, akiknek az iparági hálózata az Ön számára előnyös.

A tanulmányok tartalmát nagy, interdiszciplináris témaválasztás határozza meg és bővítheti. Gyakorlatorientált szemléletmódunk az integrált szakmai gyakorlatokat és / vagy a külföldön tartott szemesztert tartalmazza. Emellett a legmodernebb berendezések, például a Game Lab.

Egyetemünk többször is elismert és elismert állami, professzoraink és diákjaink egyaránt. Velünk NC-mentes lehet, mert az Ön személyisége számít.

A tanulmány tartalma - külföldi félév, gyakornoki gyakorlat stb

A Game Design tanulmányokban az oktatás középpontjában az innovatív és kísérleti jellegű játékok fejlesztése és létrehozása áll. Diákként áttekintést kaphat a gazdaságról, a kultúráról és a számítógépes játékok piacairól, az AAA-tól az Indie Games-ig a kísérleti formátumokig. A játéktervezés, a játékfejlesztés, a játékművészet és a játékprogramozás, valamint az egymás közötti kölcsönhatások területén tanítanak. Megtanulod, hogyan használhatsz különböző szoftvereket, pl.

Az első félévtől megtanulod, hogyan lehet kreatívan elsajátítani a fejlesztési folyamatot csapatokban projektorientált módon. Saját játékok és prototípusok fejlesztését a játékközeg elméleti szempontjai, a pénzügyi terv áttekintése, valamint a nemzeti és nemzetközi iparág áttekintése alkotja. Az interdiszciplináris szemináriumokon, workshopokon és tanulmányutakon bővítheted a perspektívát, és lehetőséged van az 5. félévben is, hogy próbáld ki a megszerzett készségeket a gyakorlatban egy németországi vagy külföldi gyakorlatban.

Tanulmányozza a játéktervezés és a karrier

A játéktervezők részt vesznek az új játék létrehozásának minden lényeges folyamatában: a játék ötletének első tervezetével kezdve, a fejlesztés során a kreatív döntéseken keresztül a világok és a karakterek létrehozásához. Innovatív játékmechanikát fejlesztenek és alakítják a játék narratív erejét.

A főbb fejlesztői stúdiókban Game Designer, System Designer, Level Designer, Narrative Designer, Game Writer Game Artist vagy Game Programmer lehet dolgozni, de saját stúdiójának és saját játékainak kreatív igazgatója is lehet. fejleszteni és terjeszteni. A diploma megszerzését követő egyéb lehetséges munkaterületek a játék újságírása és a játékkutatás.

Művészeti osztály iránti kérelem Art

Filmmozgás tervezése, fényképezés, kommunikáció tervezése, játéktervezés vagy illusztráció - Melyik tanfolyam illeszkedik a tehetségedhez? Nagyra értékeljük az érdeklődését az University of Applied Sciences Europe alapképzései iránt.

Egy évvel korábban jelentkezhet az egyetemen megkezdett kívánt félévre. A téli félévre vonatkozó jelentkezési határidő augusztus 15-e (nem uniós pályázók: június 15) és a február 28-i nyári félévre (nem uniós pályázók: február 28) . Ezt követően az el nem ismert tanulmányok helyszínei nyomon követése történik. Ha már rendelkezik érvényes németországi vízummal, a hivatalos jelentkezési határidőn belül jelentkezhet.

A felvételi kritériumok az University of Applied Sciences Europe az egyetemi belépőképesség és a felvételi vizsga eredményei. A felvétel akkor is lehetséges, ha a berlini felsőoktatási törvény (BerlHG) 11. §-ának feltételei teljesülnek.

By the way: A felvételi vizsgát középiskolai diploma nélkül és egy évvel a tanulmányok tervezett megkezdése előtt is megteheti. Ez bizonyítja, hogy tanulhat az University of Applied Sciences Europe .

Bízunk benne, hogy a 2019-es nyári és téli félévre, és azon túl is megkapja a kérelmet.

Formális követelmények

Az University of Applied Sciences Europe alapképzési programjának alapvető felvételi követelménye a középiskolai diplomával megszerzett (műszaki) felsőoktatási bejárási képesítés. Bárki, aki legalább kétéves szakképzést végzett a szövetségi vagy állami jog által szabályozott és legalább két évig dolgozott (mindegyik a tervezett kurzushoz hasonló területen), azonnali egyetemi felvételi képesítéssel rendelkezik (BerlHG 11. §), és részt vehet az University of Applied Sciences Europe tanulmányozása University of Applied Sciences Europe .

Megvizsgáljuk az Ön igényeit, és a dokumentumok benyújtását követően azonnal tájékoztatjuk Önt arról, hogy felveheti-e a tanulmányokat.

A más állam vagy államilag elismert felsőoktatási intézmények tanulmányi programjainak előnyeit, valamint az iskolán kívüli eredményeket az alkalmazás során elismerték, feltéve, hogy megállapítják, hogy azok megfelelnek-e az adott kurzus eredményeinek. Az egyenértékűséget akkor kell megállapítani, ha nem lehet lényeges különbséget kimutatni, és a tanulmányi program tartalmának, terjedelmének és követelményeinek a teljesítése, amelyre a kért hitelt, lényegében azonos. Ennek felelőssége a vizsgabizottság. A jóváírás konkrét feltételeit és az ehhez szükséges pontos eljárást a tanulmányi program vonatkozó vizsgálati szabályai szabályozzák.

Tehát alkalmazod

 • Kérjük, töltse ki teljesen az online jelentkezési lapot.
 • Töltsön fel egy példányt a (Fach-) Abitur tanúsítványáról vagy annak megfelelőjéről.
 • A feljegyzések áttekintése után értékelhetjük, hogy jogosult-e University of Applied Sciences Europe diplomájára. Ha igen, meghívjuk Önt a felvételi vizsgára. Kérjük, győződjön meg róla, hogy megvan az érvényes telefonszáma, és elérheti Önt. Természetesen az Ön adatait bizalmasan kezelik, és nem továbbítják számunkra.
 • Az egyetemen való felvételi vizsgára kérjük, hogy saját vagy portfólióját, illetve általános vagy tárgyi egyetemi felvételi bizonyítványát hozza eredeti vagy hitelesített fénymásolatokba.

Hogyan megy a felvételi interjú?

 • Kérem, vegye fel a felvételi interjút:
 • Táblázat CV
 • A tanúsított fénymásolatok általános vagy tárgy-specifikus egyetemi fokozatának tanúsítványa. A felvétel akkor is lehetséges, ha teljesülnek a berlini felsőoktatási törvény (BerlHG) 11. §-ának kritériumai.
 • Saját művészi-kreatív alkotásokkal rendelkező portfólió. Ennek tartalmaznia kell 15-20 példát (kivéve a Game Design (BA), három-öt fogalmat). A következők lehetségesek: rajzok, festmények, vázlatok, fényképek, számítógépes grafikák, weboldalak, CD-ROM-ok, rövidfilmek, de szöveg-orientált művek is, mint például: B. Hirdetési kampányok vagy cikkek fogalmai. Nagyobb szobrászati művek és háromdimenziós objektumok is dokumentálhatók fényképként vagy digitális formában. A mappának írásos nyilatkozattal kell kísérnie, hogy a munkát önállóan végezték. A Game Design esetében az analóg vagy digitális játékok, valamint a prototípusok is megjeleníthetők (Gameplay, Game Art, Story).
 • Ha szükséges, A saját társadalmi elkötelezettség bizonyítása, pl. Például olyan projektek, amelyekben részt vesznek.
 • A beszélgetés az ilyen típusú képviselőkkel
  • Először is megkérdezzük, hogy motiválja-e egy kreatív tanulmányt.
  • Ezután megvizsgáljuk a mappát, amelyben kb. A portfólióját és az interjú eredményeit az Európai University of Applied Sciences Europe való tanulmányozásra fog dönteni.
 • Közvetlenül az interjú után megtudhatja, hogy befogadja-e az Európai University of Applied Sciences Europe .

href = „https://www.bachelorstudies.de/BA-Game-Design/Deutschland/UEurope/

Program oktatási nyelve:
 • Német

23 további kurzus University of Applied Sciences Europe »

Utoljára frissítve Augusztus 25, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
7 félév
Nappali
Price
7,980 EUR
Az uniós pályázók számára: 7 980 EUR évente; Az EU-n kívüli pályázók esetében évente 10 380 EUR
Helyszínek szerint
Dátum szerint