BA (Hons) textiltervezés

Általános információk

Program leírás

Tanfolyam áttekintése

Szenvedélye van a tervezésre és a gyártásra? A szín? Anyagokkal kísérletezni? BA (Hons) textiltervező diplománk inspirálja Önt, hogy megengedje magának, hogy tervezzen és készítsen egyedi textíliákat művészet, építészet, divat, belső terek, életmód és luxus számára.

A kézműves és divatiskola részeként tanfolyamunk a textilkészítés készségeire és tervezésére összpontosít. A hagyományos készségeket a kísérleti kézműves technikák kombinációjával tanítjuk, új életet és modern jelentőséggel bírva a hagyományos textilipari kézművességben. Bemutatjuk a különféle kézzel nyomtatott és kézzel szőtt folyamatokkal, ideértve az időben tiszteletben tartott technikákat is, mint például a kézfestés, az ikat, az indigo, a rozsda és az ellenállás. A kreatív műhelyeket magasan képzett tudósok és technikusok tartják. Programunkba beletartozik a kortárs tervezői készítők látogatása, akik speciális műhelyeket kínálnak, azaz papírgyártás, redőzés, filckészítés, jelölés készítés, rajz, anyagkutatás, építés / vegyes média. Dedikált stúdiókkal és személyes terekkel számos textilipari berendezéshez, fonal- és szövetfestő laboratóriumhoz, vegyi keverő helyiséghez és speciális befejező területekhez férhet hozzá.

Dolgozik élő együttműködések, projektek és kiállítások, és két év hallgatók vállalnak gyakorlatot mind az Egyesült Királyságban és külföldön. A második és harmadik év között opcionális külföldi tanulmányi évünk van kiválasztott partnerekkel Európában, Amerikában és Ázsiában.

Egyetemi tudósok és a látogató előadók csapata tapasztalt szakemberek és kutatók, akik az iparágban dolgoznak megbízásokon és kiállításokon. Megvan a saját UCA Farnham textilgyűjteményünk, amely hallgatóink számára irigylésre méltó helyszíni archívumot biztosít a tanulmányozandó történelmi és kortárs anyagból. A campuson található a nemzetközileg elismert kézműves-tanulmányi központ, az UCA rendeltetésszerűen épített múzeuma, kutatóközpontja és a kézművességgel foglalkozó galéria.

Végzős szakmák közé tartozik a belső terek textiltervezése, a divat és a couture, a kosztüm és a kiegészítők, az anyagok és a műszaki textíliák fejlesztése, a textiltermékek gyártása, a koloristák, a trend előrejelzők, a kurátorok, a textilmegőrzés, a textilkereskedők és a stylisták.

Felkészítjük hallgatóinkat arra, hogy belépjenek az ipari szakmákba, és diplomáink olyan prominens társaságokban szereztek munkát, mint Burberry, Paul Smith, Jaeger, Colefax és Fowler, Zoffany, David Linley. Ugyanakkor jó hírnévre tettünk szert a vállalkozói szellemre is, mivel sok diplomás diplománk üzleti vállalkozást alapított. Hosszú listánk van azoknak az öregdiákoknak, akik tervezőként és textilművészekként léptek fel, és sok diplomásunk oktatóként akadémikusként és kutatóként dolgozik.

Tanfolyam részletei

1. év

Az első évben új tervezési és műszaki ismereteket fog tanulni, amelyek lehetővé teszik, hogy eredeti textilkészítményeket készítsen a semmiből. A gyakorlati készségek több műhelymunkát és indukciót foglalnak magukban a rajz és a jelölés területén, a színek eredetét, az anyagokat, a folyamatokat, a nyomtatási / felületkezelési és a szövési / építési technikákat. A fenntartható gyakorlatot bevezetik és folytatják a kurzus minden szakaszában. Kiegészítve kontextuális tanulmányi egységekkel, amelyek bemutatják a művészet, a kézműves és a formatervezés elméleti oldalát.

Textilgyakorlati eljárás 1

 • Azt is megismerik majd az alapvető készségekkel és ismeretekkel, amelyek biztosítják a tantárgy tanulási alapját, hogy tájékoztassák a tervezési és készítési folyamatot. Ismerkedjen meg azzal, hogy az anyag és a folyamatok feltárása révén kulcsfontosságú készség és eszköz a kísérleti kutatáshoz.

Kontextusos tanulmányok 1

 • Illusztrált előadások és szemináriumok sorozatán keresztül az egység számos elméleti és gyakorlati alapú álláspontot fog feltárni annak érdekében, hogy bemutassa a kézművesség és a formatervezés meglévő megközelítéseinek gazdag változatosságát, és megvizsgálja a konkrét esztétikai döntéseket a környezetükkel összefüggésben.

Textilgyakorlati folyamat 2

 • Ennek az egységnek a célja a meglévő és új anyagtudás és folyamatkészség fejlesztése, amely kiterjed a kutatásra, az ötletek generálására, a fogalmazásra, az iteratív feltárásra, a tervezés fejlesztésére, a dokumentálásra, az értékelésre, a felbontásra és a kommunikációra, az ön projektjeire adott válaszaival.

Textilgyakorlati folyamat 3

 • A korábban kifejlesztett készségek körében a kompetencia megszilárdítása, valamint az olyan új készségek elsajátítása, amelyek támogatják az egyre magabiztosabb és teljesített válaszokat a bonyolultabb projekt-ismertetőkre, ez az egység célja a második tanulmányi évre való felkészülés során. Bővíti a munkája tárgykörének megértését, és megkezdi a releváns textilfókusz felfedezését.

2. év

A második évben tovább fogod fejleszteni gyakorlati és tervezési készségeidet a további feltárások révén. Elkezdi felfedezni a stílusát, és létrehozhatja saját kreatív szókincsét és egyéni tervezési identitását. Koncepcióinak meghosszabbítása, valamint készségei és szakmai fejlődésének fokozása érdekében lehetősége van részt venni az iparág élő versenyén, a munkahelyi gyakorláson és a külföldi tanulmányokon való részvételre.

Textil gyakorlat feltárása 1

 • Ennek az egységnek az a célja, hogy Ön elkezdhesse saját egyéni formavilágának és érdeklődésének fejlesztését és feltárását. Ennek megvalósulása a koncepcionálisan vezetett textilprojekt (ek) bevonásával történik, ideértve lehetőség szerint élő projekteket, együttműködéseket, versenyeket és az iparral való kapcsolattartást.

Kontextusos tanulmányok 2

 • A tárgyak és a környezet alapvető fontosságú a világ megértésében. Ennek az egységnek a célja a kontextusok széles skálájának bemutatása, amelyek bizonyítják a jelentés fontosságát, és annak módjait, amelyekkel ez a jelentés felhasználható az érték létrehozására és kifejezésére a kézműves és a tervezési gyakorlatok során. Az általunk készített és felhasznált dolgoknak "élete" van - azokat kiválasztott anyagokon és folyamatokon keresztül tervezik meg, tervezik és gyártják, mielőtt a nyilvánosság elé közvetítik, és gyakran megtapasztalják és magánfogyasztással fogyasztják.

Textilgyakorlat feltárása 2

 • Az egyedi formatervezési identitást és érdeklődést kibővíti és továbbfejleszti egy rövid ismertetőn keresztül, amely magában foglalja a tervezési folyamat minden szakaszát a kezdetektől a felbontásig, és ahol lehetséges, élő projekteket, együttműködéseket, versenyeket és elhelyezést foglal magában. Arra biztatjuk Önt, hogy aktívan vizsgálja meg a megközelítés ellentétét az egyéniség és a projekt kimenetele kipróbálására.

Textilgyakorlat feltárása 3

 • Arra ösztönözni fogjuk, hogy fejlessze és finomítsa az egyéni gyakorlati megközelítését a kutatáshoz, az eredmények megtervezéséhez, valamint az eredmények finomításához, amint elkezdi azonosítani a további érdeklődésre számot tartó területeket a harmadikéves tanulmányok során.

Nemzetközi év (opcionális)

 • A kézműves és divatiskola hallgatóinak az UCA-n belüli egyedülálló lehetőségük van egy további év tanulmányainak felvételére egy tengerentúli intézményben (akár egy felsőoktatási intézményben, akár a munkahelyen).

Nemzetközi év

Ezt az opcionális évet arra tervezték, hogy bővítse oktatási tapasztalatait és elmélyítse a kulturális sokszínűség megértését, lehetővé téve egy másik kulturális környezetben való tanulást és új perspektívák megszerzését.

A külföldön folytatott tanulás életet megváltoztató élmény lehet. Egy másik országban élve új helyeket, embereket, kultúrákat és lehetőségeket fog megtapasztalni. Fejleszteni fogja a kezdeményezést, a függetlenséget, a motivációt és attól függően, hogy hová tartózkodik, egy másik nyelv gyakorlati ismeretét - minden olyan tulajdonságot, amelyet a munkaadók keresnek. Visszatér a diplomád befejezéséhez, a hátsó mögött meghúzódó nemzetközi év tapasztalatainak összes előnyeivel.

3. év

Az utolsó évben támogatni fogjuk Önt, hogy saját kutatásait önirányítsa. Fejleszti, szerkeszti és kurátora egy jelentős textilipari munkát a portfóliójába, miközben egyéni gyakorlatot hoz létre a jövőbeli karrierje / szakma felé. Az évet befejezi egy nyilvános kiállítás vezetésével és részvételével.

Textilgyakorlati portfólió

 • Szakmai gyakorlati egységünk előkészíti Önt abban, hogy készen álljon a jövőbeli kilátások konstruktív elkötelezettségére a diploma megszerzése után. Számos informatív beszélgetést, szemináriumot és előadást tart karrierjétől, ipari szakembereitől és szakembereitől. Ez az egység elősegíti a hallgatókról a korai stádiumú szakmai gyakorlókra való átállást vagy a karrier úticélját. Ki kell állítania egy testreszabott, céltudatos és a jövő felé mutató portfólióját, amely tükrözi az Ön egyéni érdeklődését a jövőbeli karriered / szakma iránt.

Textilgyakorlati helyzet 1

 • Ennek az egységnek az a célja, hogy megkezdje az egyéni textilgyakorlati helyzet kialakítását a két út egyikén keresztül - kutatás / felfedező prototípus, vagy a kutatás tesztelése felbontásig.

Kontextuális tanulmányok 3

Ön elképzel, kidolgozza és összeállítja a személyes szempontból értelmes kontextuális kutatási portfóliót. Ez a kutatás tájékoztatni fogja, kiegészíti és tükrözi a gyakorlatát, kritikusan bekapcsolódik a kontextuális és elméleti keretek széles skálájába, és támogatni fogja gyakorlata pozíciójának meghatározását a múltbeli, jelenbeli és lehetséges jövőbeli törekvésekkel kapcsolatban.

Textilgyakorlati helyzet 2

 • Ön elindítja a saját egyedi végleges nagyprojektjét a portfólió és a Graduate Show számára, valamint egy opcionális nyilvános kiállítást (új tervezők).

Díjak és további tanfolyam költségek

Tandíj

A kurzusdíjak évente 2020-ban a következők:

 • Egyesült Királyság és EU hallgatók - £ 9 250
 • Nemzetközi hallgatók - 16 250 £ (általános díj)
 • Nemzetközi hallgatók - 15 600 £ (teljes előleg fizetési díj)

További tanfolyamköltségek

A tandíjakon kívül kérjük, olvassa el a további tanfolyamköltségeket a 2020-as felvételhez.

Ezek a díjak csak a megadott tanévre vonatkoznak. A költségek évente növekedhetnek a hallgatók folyamatos regisztrációja során az inflációval összhangban (a maximálisan szabályozott tandíj korlátozására is figyelemmel). A folytatódó hallgatókra vonatkozó bármilyen kiigazítás az RPI-X előrejelzési aránynál vagy annál alacsonyabb lesz.

Felszerelés

A dedikált stúdióterületek mellett - három, 9 méter hosszú szitanyomó asztal; egyedi festőlaboratóriumok; anyagkutatási terület; Indigótartály és rozsdafestő hely; vegyi keverő helyiségek és befejező területek ipari párolókkal, sütőszekrényekkel és hőprésekkel; számítógépes és George Wood Dobby szövőszék, Countermarch és asztali szövőszék; ipari kúp- és gombóccsévék és szövött textíliák keretei; jól felszerelt szövet- és fonalüzletek; hozzáférés a kézműves és formatervezési iskola szakterületéhez.

Tanfolyam kapcsolatok

Ezen a kurzuson a lehetőségek világa lesz kitéve

Ipari kapcsolatok

Erős ipari kapcsolataink vannak az ágazat számos vezető nevével - hallgatóink például - például:

 • Ben Sherman Design
 • Courtaulds Textil
 • Colefax és Fowler
 • David Linley
 • Debenhams Tervezési Osztály
 • Dedar
 • Esquel Apparel Ltd
 • Ivo nyomtat
 • Vadász
 • John Lewis Design Stúdió
 • Ratti Spa Design Studio Olaszország
 • Sandersons UK tervezőszövet és háttérkép
 • Sacho Hesslein Múzeum
 • Savoir ágyak, Mayfair
 • Zoffany szövetek
 • Királyi Operaház
 • Textil- és divatmúzeum
 • Zandra Rhodes
 • Mirjam Rouden
 • Paul Smith
 • Margo Selby tervezők
 • Christopher Farr Design Stúdió
 • Keeler Gordan Design Stúdió
 • LK Bennett Design Stúdió
 • Westcott Design Studio
 • V&A Múzeum
 • A Kortárs Művészeti Galéria, London.

Karrier

Textiltervező diplománk egy ugródeszka a karrierpályák sokféleségéhez. A közelmúltban végzettek szerepet vállaltak:

 • Nyomtatási tervezők
 • Szövettechnikusok
 • Nyilvános művészek
 • Szövik belső szövetek tervezőit
 • Szövet és kiegészítők koordinátorai
 • Tervező döntéshozók
 • Textiltervezők és stylisták
 • Textilkonzervátorok és kurátorok
 • Művészeti oktatók és tanárok
 • Divatvásárlók és kiskereskedők
 • Művészeti adminisztrátorok
 • Galéria rendezők.

Személyzet és műszaki

Tanfolyamát Sharon Ting programigazgató vezeti, a következők segítségével:

 • Egyetemi tanár, 0,4 nyomtatott Diana Harrison.
 • Vezető előadó: 0,6 szövő Louise Anderson.

A további vizsgálat

Érdemes lehet fontolóra venni további posztgraduális tanulmányokat is.

Belépési követelmények

UK belépési követelmények

A portfólióval együtt, ezen a kurzuson a szokásos belépési követelmények *:

Az alábbiak egyike:

 • 112 új UCAS tarifális pont
 • Átadás az alapítvány diplomájában művészet és formatervezés területén (3. vagy 4. szint)
 • Megkülönböztetés, érdeme, érdeme a BTEC kibővített diplomájában
 • Érdem az UAL kibővített diplomájában
 • 112 új UCAS tarifa pont az akkreditált felsőoktatási oklevélből való hozzáféréshez egy megfelelő tantárgyban
 • Összesen 27-30 pont a Nemzetközi érettségi diplomaban, legalább 15 IB ponttal magasabb szinten.
 • És négy GCSE átadás az A * -C és / vagy a 4-9 fokozaton, beleértve az angol nyelvet (vagy a Funkcionális Angol készségek / 2. szintű kulcskészségek kommunikációs szintjét).

Az egyéb vonatkozó és azzal egyenértékű 3. szintű brit és nemzetközi képesítéseket egyénileg veszik figyelembe, és arra ösztönözzük a különféle oktatási háttérrel rendelkező hallgatókat, hogy jelentkezzenek.

* Időnként olyan ajánlatokat teszünk, amelyek alacsonyabbak a belépési kritériumoknál, azoknak a hallgatóknak, akik olyan nehézségekkel szembesültek, amelyek befolyásolták teljesítményüket, és akiktől elvárták, hogy magasabb eredményeket érjenek el. Figyelembe vesszük a jelentkezőink portfóliójának erősségét, valamint besorolásukat - ezekben az esetekben az erős portfólió különösen fontos.

Nemzetközi belépési követelmények

Ha meg szeretné tekinteni az országának megfelelő belépési követelményeket, kérjük, ellenőrizze weboldalunkat.

Az Ön portfóliója

Erre a tanfolyamra felkérjük Önt, hogy vegyen részt a jelentkező napján, és hozza ki portfólióját értékelés céljából. Szeretnénk látni egy gondosan kiválasztott, akár 15 lapos portfóliót. Ennek vizuális tanulmányokat, analitikus rajzokat, színeket és különféle médiumokban végzett munkát kell tartalmaznia, vázlatfüzetekkel, előadásokkal és legalább egy esszével együtt. A portfólió összeállításáról és a beépítendő munkapéldákra vonatkozó különös követelményekről a jelentkezés után a jelentkező portálon talál információkat.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Tovább

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Kevesebb
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Több Kevesebb