Tanfolyam áttekintése

Clay minden civilizáció a földön. Szinonimája az emberi leleményességnek és az emberiség természet hódításának.

Amikor csatlakozik a BA Kerámia fokozathoz, szakembere lesz ennek a legváltozatosabb anyagnak a munkájában. Megtanulod érezni a világot a kezeden keresztül. Kockázatokat vállal, és kreatív kihívásokhoz juthat - mind a hagyományos módszerekkel, mind a legmodernebb megközelítésekkel.

Ez a dinamikus és progresszív program már régóta világszerte híres a kiválóság terén, amely vonzza a diákokat, a gyakorlókat és a tudósokat a világ minden tájáról. Ön csatlakozik egy élénk közösség kerámia, tanulás egymástól, ahogy formában és penész, hogy közvetítsen jelentést és mesélni történeteket.

Mire végeztél, elkezdted a karrierdet, fejlesztettél elképzeléseket és megváltoztattad az anyagi világot.

Tanfolyam tartalom

A kerámia anyagát a vérünkben lévő vasból a csontjaink kalciumjába emeljük; az otthonunkat alkotó téglából, a pohárig, ahonnan itunk. Könnyű felismerni, hogy az agyag az egyetlen anyag, amelyet megosztunk minden egyes emberrel a földön.

Az anyag élénksége lehetővé tette, hogy a Kerámia a CSAD-nál folyamatosan kockázatokat vállaljon és kreatív kihívásokkal járjon. Ez abból adódik, hogy az egyetemi, posztgraduális és doktori szinteken működő kerámiák közösségét támogatják, akik rengeteg kritikusan foglalkoznak.

Elkötelezett stúdióink az Ön otthonában lesznek. A folyamatok széles skáláján fog dolgozni, feltárva a kerámiák teljes potenciálját és elsajátítva a fejlett képességeket. Tanulni fog egy gyakorló kerámia csapatból, és lehetősége van arra, hogy sokféle tanított gyakorlatot megtapasztalhasson - beleértve:

 • Alchemy - glaze technológia, amely földrajzi és társadalmi-történelmi vitákat foglal magában
 • Throwing - hagyományos kerámia technikák a háztartási és duplafalú edényekből a szobrászati kompozit formákig
 • Kézi modellezés - az emberi forma agyagban, a díszítő és a szobrászati munkától a finom alaptámogatásig
 • Cob épület - hagyományos gyakorlatok a korszerű alkalmazással, amely magában foglalja a fenntartható épületeket és a környezettudatos gyakorlatokat
 • Formázás - öntés gipszben, kevert média formák (szövet / éghető), kompozit formák, eszterga esztergálás
 • Felületi mintázat - nyomtatási technikák - beleértve a transzfereket, a szitanyomtatást és a mázzal
 • Tüzelés - elektromos, gáz, raku, szóda, saggar, külső kemencék építése a funkció és a teljesítmény felfedezéséhez
 • Digitális gyártás - beleértve a tanulási szoftvert és a 3D nyomtatás, lézeres vágás, CNC modellezés alkalmazását

A kurzus úgy van kialakítva, hogy értékes betekintést nyújtson a kerámiaiparba, amikor a jövőt tervezi - függetlenül attól, hogy saját stúdiót kíván-e létrehozni, bővítené tanulmányait, vagy csatlakozna egy szakmai gyakorlathoz. Vannak lehetőségek az ipari munkahelyekre, külföldön tanulásra vagy kutatási projektben való együttműködésre.

Harmadik évében akár disszertáció, akár üzleti terv készíthető, amely utat jelent a pályafutása után.

Tanulás

A kezdetektől fogva gyakorlati tapasztalatokat szerez a gyakorlati stúdió-foglalkozások és workshopok terén - az alapvető anyagi készségek fejlesztése. Az akadémiai munkatársak által vezetett előadások bővítik elméleti megértését a témáról, míg a kisebb, célzott szemináriumok célja az egyéni szellemi és gyakorlati igények kielégítése.

Az első tanulmányi év során minden tanuló várhatóan 14-22 órányi kapcsolatot tart heti hetente előadásokon, szemináriumokon, oktatókon és gyakorlati műhelyeken.

A foglalkoztathatóság

Míg a tanulásodat arra tervezték, hogy egy lekerekített és képes művész / tervező és szellemi alkotássá váljon, a tanterve hasonlóan strukturálódik az Ön potenciáljával.

Mint ilyen, az a hangsúly, amelyet a kreatív és akadémiai szempontból a munka etikájára helyeznek, a valós tapasztalatokra összpontosít; a kapcsolattartás és az elhelyezés megteremtése az élő rövidnadrágokhoz, és ha úgy dönt, akkor támogathatja saját vállalkozásának kialakítását.

Kiválaszthatja, hogy a második és az utolsó tanulmányi év során egy útvonalat vesz igénybe, ahol vállalkozást folytathat, vagy a saját diplomáit elindíthatja. Az utolsó évben a disszertáció benyújtása helyett lehetősége van részletes üzleti terv kidolgozására.

A CSAD-on töltött ideje alatt találkozik és meghallgatja az iparági szakembereket, tiszteletben tartva készségeit és ötleteit kereskedelmi és szakmai előnyökért. Az interdiszciplináris projektek később felkészítik Önt a csapatmunka számára, míg az élő rövidítések elkészítik a határidőket és a szigorú előírások követelményeit.

Belépési követelmények

A pályázóknak erős művészeti és / vagy formatervezési portfólióval kell rendelkezniük, és bizonyítaniuk kell a művészet és / vagy a tervezés iránti elkötelezettséget, és előnyösen öt GCSE átutalást kell magukban foglalniuk az angol nyelv és a matematika * számára a C vagy annál magasabb fokozatban (4. vagy annál magasabb). GCSE-k Angliában)

Egy interjú és a portfólió értékelése után a tipikus ajánlataink a következők között mozoghatnak:

 • 96 - 120 pont a sikeresen befejezett Art
 • 96 - 120 pont legalább 2 A szintről; A Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge tanúsítvány harmadik tárgynak tekintendő
 • RQF BTEC Nemzeti Bővített Diploma / Cambridge Műszaki Bővített Diploma: MMM - DDM
 • 96-120 pont a skót Highers és a Scottish Advanced Highers kombinációjából
 • 96-120 pont az ír elhagyó bizonyítványtól a Highers-től, hogy 2 x H2 fokozatot vegyen fel bármely témáról (a minimális H4 fokozat figyelembe véve)
 • 96 - 120 pont az adott szakon belüli felsőfokú oklevélhez való hozzáférésről

* A walesi pályázóknak, akik a reformált matematikai GCSE-t ülik, elfogadjuk a GCSE matematikát vagy matematikát - számozást .

Program oktatási nyelve:
 • Angol

76 további kurzus Cardiff Metropolitan University »

Utoljára frissítve Január 14, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
3 Év
Nappali
Price
12,000 GBP
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date