BA (Hons) illusztráció

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Mi várható a pályán

Legyél képzett vizuális kommunikátor, és tedd nyomod a gyorsan átalakuló médiatájon.

A HCA végzett BA (Hons) illusztráció tanulmányi ideje alatt csiszolja érzelmek közvetítésének képességét, elbeszélést sző, elmesél egy összetett kérdést, és megdöbbentő témaköröket világít meg, mindezt a képalkotás erejével.

Felfegyverezed az illusztrátorrá váláshoz szükséges alapvető ismereteket, ösztönözzük a képalkotási technikák elképesztő széles körű felfedezésére, és inspirálódhat arra, hogy kreatív szakemberként saját utadat alkothasd a tanfolyam alatt és azon túl is.

Az illusztráció tanulmányozása a Herefordi Művészeti Főiskolán kínálja a munkaterületeket, a kapcsolattartás idejét és a nagyszerű munkához szükséges lehetőségeket.

A HCA illusztrációs fokozatán elsődleges feladatunk az, hogy illusztrátorként kifejlessze egyedi, személyes „hangját”. Ezt széles körű tanfolyam lefuttatásával tesszük, ami azt jelenti, hogy támogatást kap számtalan technika és médium felfedezésében és fejlesztésében, mielőtt arra összpontosítana, hogy mi teszi munkáját azonosíthatóan munkájává.

A tanfolyam során lehetősége lesz részt venni számos kiscsoportos workshopon és rajzórán. Hasznosak lesznek tapasztalt tanfolyamvezetőink, műhelytechnikusaink és vendéglátóink beszélgetései is. Amikor eljött az ideje, hogy elkezdjen dolgozni a projektjein, akkor ezt megteheti egyéni, személyre szabott munkaterületén.

Bátorítjuk a csoportos megbeszéléseket és rendszeresen tartunk csoportos visszajelzéseket, hogy a hallgatók ösztönözzék és támogassák egymást. Az egy az egyben oktatói idő azt jelenti, hogy megkapja az egyéni segítséget, amelyre szüksége van különféle projektek során, ahol bármit készíthet az újság új képétől a képeskönyvig vagy zináig.

A hagyományos folyamatokban, például a rajzban és a nyomtatásban, szilárd alapokkal a HCA Illustration a legkorszerűbb gyakorlatokra is figyel. A tanfolyam számos nagy horderejű illusztrátorral és nemzetközileg elismert eseményekkel jár. A Hereford-i illusztráció világszínvonalú műhely létesítményekhez és kulturális epicentrumokba tett kirándulásokhoz is hozzáférést biztosít. A külső ügyfelekkel készített élő rövidnadrág azt jelenti, hogy első kézből szerez szakmai tapasztalatot, mielőtt még diplomát szerezne.

HCA Illustration hallgatói technikai támogatáshoz is hozzáférhetnek kiváló kézműves-orientált műhelyekben, amelyek a hagyományos nyomtatási folyamatokat használják, beleértve a levélnyomást, a metszetet, az egynyomtatást, a metszést, a rézkarcot és a szitanyomást. A hallgatók élvezhetik a kiváló informatikai lehetőségeket és támogatást, amely iparági szabványos szoftvereket biztosít mind a PC, mind a MAC rendszereken. Ez magában foglalja a teljes Adobe termékcsomagot, beleértve a Photoshopot, az illusztrátort és az After Effects-et, valamint az I-stop Motion és a Final Cut Pro videót az utómunkálatokhoz.

Az opciós modulok lehetőséget kínálnak arra, hogy testre szabják a tanulmányi programot, és együttműködjenek tanfolyamok és évek során. Minden hallgató kritikus tanulmányokat folytat, ahol lenyűgöző betekintést nyerhet a szeretett tárgyba.

Mindenekelőtt az egyéni fejlesztés a HCA lényege a HCA .

Amit nyújtunk:

 • Kiscsoportos oktatás barátságos stúdiókörnyezetben.
 • Egyedi munkaterületek, amelyeket saját maga is elkészíthet.
 • Kivételes hozzáférés az oktatói támogatáshoz és a technikai tanácsokhoz.
 • Inspiráló, nagy horderejű látogató szakemberek, köztük díjnyertes illusztrátorok: Clive Hicks-Jenkins, Jonny Hannah, Rebecca Gibbon, Matthew Richardson, Laura Carlin, Ian Murray, Geoff Grandfield, Xaviere Pick riporterművész, Charles Shearer és Nick Morley nyomdagépek.
 • Rendszeres rajzórák és nyomdai műhelyek
 • Lehetőség számos eredmény elkészítésére, beleértve grafikus regényeket, képes könyveket, zinákat és kis kiadványokat, térképeket, nyomtatványokat és még sok mást.
 • Élő projektbemutatók külső ügyfelekkel.

Karrierlehetőségek

 • Grafikus
 • Gyártás tervező
 • Animátor
 • Videógyártási mérnök
 • Saját kiadású Illustrator
 • Kreatív szabadúszó gyakorlók

Sikertörténetek

A HCA diplomások által vállalt megbízások legújabb példái a következők:

 • Szerkesztői illusztráció a The Radio Times és a New Your Times számára
 • Gyermekkönyv-megbízások számos kiadó számára, köztük a Quarto és a Wide Eyed Books, az Otter-Barry Books és a Graffeg Books
 • Grafika készítése PR-kiadványok számára a Herefordshire Council és Balfour Beatty számára
 • Helyspecifikus installációk és „falfestmény” típusú alkotások készítése
 • Diákcsoportok növelték a „kollektív” vállalkozásokat, megosztva a stúdióterületet és fejlesztve a kisvállalkozásokat

„Nagyon sok dolgot élveztem a HCA . Mindig csodálatos és inspiráló vendéglátóink és kirándulásaink voltak. A tanfolyam olyan jól kapcsolódik. ”
~ Tina Pearce

Mit fog tanulni?

1. év

Bevezetés az 1. évbe

Nyomozó, kísérleti és elemző.

Az első évben meg fogja vizsgálni a rajz szerepét, mint alapvető készséget, valamint a rajz és a hagyományos nyomtatási folyamatok kapcsolatát. Tanulmányozni fogja a szemléltetés néhány alapvető formáját, mint például a divat és a riport illusztráció, amelyek nagyon egyértelműen támaszkodnak a rajz gyakorlatára.

2. év

Bevezetés a 2. évbe

Gyakorló gyakorlat

A második év elősegíti a szemléltetés számos alapvető formáját. Lehetősége nyílik a képalkotási képességeinek fejlesztésére és alkalmazására számos kortárs eredmény révén. Ide tartozik a külsőleg meghatározott projektekkel és feladatokkal való együttműködés, együttműködések, versenyek és kiállítások formájában.

3. év

Bevezetés a 3. évbe

A gyakorlat megerősítése

Utolsó éve az, ahol az illusztráción belül csiszolja érdeklődését és / vagy szakterületét. Lehetősége nyílik kutatási és illusztrációs gyakorlatának fejlesztésére személyes projektje és disszertációja során. Támogatjuk Önt abban, hogy ezt tárgyalások és megbeszélések útján végezze el, amikor megtervezi és fejleszti ezeket a munkaterületeket.

Létrehoz egy portfóliót, amely bemutatja az egyéni, speciális szemléltetési gyakorlatot. Ezenkívül bemutatkozó médiát és vizuális eszközöket is készít, például innovatív névjegykártyákat és feltűnő internetes jelenlétet, hogy segítsen elérni korai karrier céljait az érettségin.

140225_IllustrationAnimation.jpg

© Hereford Művészeti Főiskola

Belépési követelmények

 • Minimális életkor 18.
 • Sikeres portfólióinterjú.
 • Tanulmányi eredmények - általában azt várnánk, hogy a jelentkezők 80 UCAS-tarifapontot értek el a belépéskor, bár a képesítés fontos, ajánlataink nem kizárólag tudományos eredményeken alapulnak. Ajánlatokat tehetünk a tehetség és a tanfolyamra való alkalmasság egyéb bizonyítékai alapján.
 • Az UCAS 2017. évi új tarifarendszerének 80 UCAS pontja egyenlő 200 előző UCAS ponttal az előző pontrendszerben - további részletekért lásd az UCAS weboldal tarifamagyarázatát és tanácsát.
 • Azok a pályázók, akiknek az anyanyelve nem angol, igazolniuk kell az IELTS 6,0-os összesített pontszámát, minimum 5,5-öt minden szakaszban (olvasás, írás, hallgatás és beszéd).
 • A megfelelő tapasztalattal rendelkező, érett hallgatók jelentkezését is figyelembe veszik.
 • Korábbi tanulási lehetőségek elismerése - a főiskola örömmel fogadja a korábbi tanulással és / vagy korábbi tapasztalatokkal rendelkező hallgatók jelentkezését. Az alkalmasságról további részletek a felvételi szabályzatunk 15. oldalán találhatók.
 • Alternatív megoldásként kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a register @ HCA .ac.uk címen, és további tanácsokat tudunk nyújtani a HCA és az UWTSD-t odaítélő szerv követelményeivel kapcsolatban.

Megjegyzés: a Top-Up hallgatók számára különböző belépési követelmények érvényesek

Új kreatív campus Hereford számára:
Station Approach diákszállás

Nehéz szívvel jelentjük Önnek, hogy az új Station Approach diáképület nem nyílik meg a hallgatók előtt a tervek szerint 2020. szeptember 21-én. Az építkezés elmaradt a Covid-19 járvány miatt, és bár fáradhatatlanul dolgoznak a az épület felzárkóztatása csak 2021. január 2-án lesz kész a hallgatók számára. Nagyra értékeljük, hogy ez nem ideális hír, és hatással lesz az új, 2020/21-es diákcsoportok terveire. A City heart living csapata azonban helyre hozta a dolgokat, hogy a hallgatók szeptemberben jöhessenek, és ideiglenesen kényelmes otthonuk legyen az új ciklus megkezdéséhez.

Az Station Approach egy új, erre a célra kialakított szállás a Hereford College of Arts hallgatóinak a város szívében, rövid sétára a HCA oktatói campusaitól.

A szálláshelyet kifejezetten a főiskolára tervezték, és a HCA munkatársai és hallgatói részt vettek a tervezési koncepciókban és a döntéshozatalban arról, hogy az épület hogyan fog otthonos, kreatív központként működni.

A szálláshely a Hereford pályaudvar mellett található, és félúton van a két oktatási campus (College Road & Folly Lane) és a városközpont között. Ez könnyű hozzáférést biztosít a város összes társadalmi és kulturális erőforrásához, valamint kapcsolatot biztosít a tágabb közösséggel.

A szobák többsége klaszterekben helyezkedik el, közös konyhával és nappalival, minden hálószoba saját fürdőszobával.

Az épület egyedülálló hangsúlyt fektet a kreatív munka megjelenítésére mind belső, mind külső téren, és a földszinten kivételes, tágas társadalmi tér van, amelyet kiállításokhoz és előadásokhoz, valamint informális társasági élethez terveztek.

Ez az új épület egy innovatív, „intelligens”, a helyszínen kívüli építési folyamat előnyeiből áll, amely támogatja a kivételes minőséget.

Elhelyezkedés

Az Station Approach pár perc sétára található a hallgatók önálló életvitelének támogatására szolgáló számos létesítménytől, köztük egy nagy szupermarkettől a telephellyel szemben.

Hereford modern, több háziorvosi rendelője néhány száz méterre nyílik az út mentén.

Az oldal könnyű hozzáférést biztosít a hallgatóknak a Churchill Gardens gyönyörű zöldterületéhez, valamint olyan szórakoztató programokat kínál, mint például Hereford népszerű bowlingpályája.

A továbbutazáshoz a Station Station megközelítést nem lehetne jobban beállítani vasút, busz, kerékpár és taxi számára.

Ethos

Az állomás megközelítést a hallgatói közösség és a diákok jólétének előmozdítása érdekében fogják működtetni.

A nap folyamán személyzeti recepcióval, valamint a sürgősségi kapcsolattartó szolgálattal órákon kívül működik.

Az egyes hálószobák kreatív falitáblákat tartalmaznak, hogy a hallgatók személyre szabhassák saját munkájuk vagy inspirációs forrásaik bemutatásával.

Az Station Approach vezetői által a hallgatókkal közösen kurált egész éves események és társadalmi programok támogatják a kreatív közösséget.

A hallgatói képviselők és a HCA munkatársai részt vesznek az egyetem vezetésével kapcsolatos folyamatos döntéshozatalban.

Abigail Appleton, az igazgató elmondta: „Nagyon izgalmas volt számomra olyan partnerekkel dolgozni, akik ugyanolyan elkötelezettek a hallgatói közösség és a diákok jólétének támogatása mellett, mint a Cityheart. Megnyitjuk az állomás megközelítést a második és a harmadik, valamint az első évekre, mivel ez tükrözi az összekapcsolt főiskolai közösség kialakításának szellemiségét. Elősegíti a társasági életet, az együttműködést, a kreativitást és a támogató magatartást az évcsoportok között. Dolgozunk Hereford új mérnöki oktatásának úttörőjével, az NMiTE-vel is, és az új programjukat kezdő hallgatók meghívást kapnak az Station Approach helyiségeire is. A kreatív művészeti gyakorlatnak és az innovatív mérnöki munkának nagyon sok közös vonása van. Nagyon örülök, hogy a HCA hallgatóinak van esélyük arra, hogy ugyanabban a kreatív központban éljenek, és várom, hogy sok kreatív együttműködés alakuljon ki. "

Néhány partnerünk

A Cityheart Partnership fejlesztőcég a közszférával való együttműködésre szakosodott, és kisebb léptékű Diákszállás épületeket szállított az Egyesült Királyságban, valamint az egészségügyi épületeket. Erős szellemisége a szoros együttműködés a partnerekkel és a fenntartható megoldások biztosítása. Alastair Gourlay igazgatótól kezdve Sian Evans üzemeltetési vezetőig a Cityheart éppolyan szenvedélyes, mint mi annak biztosítása, hogy a hallgatók boldogok és támogatottak legyenek lakóhelyükön.

Az Engie az Egyesült Királyság egyik legnagyobb energetikai és szolgáltató vállalata, amely mélyen elkötelezett a regeneráció, a közösség és a helyalkotás iránt. Engie izgatottan hirdeti a hallgatói művészetet a helyszínen, valamint a kész épületben.

A Caledonian Modular úttörője a telephelyen kívüli építésnek. Kaledóniai tervezőnk, David Wallace DNS-ében „Művészeti Iskola” található, és ugyanolyan boldogan beszél Bauhaussal, mint velünk a fürdőszobai felszerelésekkel.

A Herefordshire-i Tanács rendkívül támogatja a Hereford történelmi művészeti iskolájának fejlődését, és Hereford nemzetközi hírnevének továbbfejlesztését a speciális felsőoktatás terén, valamint Hereford fenntartható városká tételét. Nagyon szeretjük, hogy Alistair Neill vezérigazgató kerékpárral látogat el az egyetemre.

Szállás költség

A klaszter hálószobának a bérleti díja 42 héten át körülbelül 142 font lesz, ami évi 5964 fontnak felel meg.

A stúdió apartman bérleti díja 42 héten át körülbelül 163 font lesz, ami évi 6846 fontnak felel meg.

* A szerződési feltételektől függően

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Tovább

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Kevesebb