BA (Hons) a divattervezésben

Általános információk

Program leírás

Készítsen eredeti, felelősségteljes és inspiráló divatot, így az iparág egyedi lábnyomát hozhatja létre. Ezen az innovatív divattervező tanfolyamon támogató stúdiókörnyezetben dolgozik olyan tapasztalt szakemberekkel, akik támogassák növekedését a jövő felé mutató tervezővé válás felé.

Bevezetés

Fejleszti a kreatív élét, hogy ápolja saját tervezési perspektíváját. A szimulált és az élő rövidnadrágon egyaránt dolgozhat, és megtanulja, hogyan lehet hatékonyan megfogalmazni ötleteit. A status quo megkérdőjelezésével innovatív divatkoncepciókat dolgoz ki, hogy továbbra is a folyamatosan változó globális ipar élvonalában maradjon.

Fogsz:

 • Növelje tudatosságát olyan tanulással, amelyet korunk környezeti, etikai és erkölcsi kihívásai vezetnek.
 • Vegye ki helyét az iparág élvonalában, hozzáféréssel az ipari, speciális varró- és kötött gépek, szitanyomás és természetes festőkert, valamint az ultrahangos hegesztőgépek forrásaihoz.
 • Tanulja meg a legújabb digitális tervezési technológiák, többek között a CLO 3D használatát.
 • Virágozzon azáltal, hogy együttműködésben dolgozzon ki együttműködési, kihívás-alapú projekteket.
 • Dolgozzon élő rövidnadrágokkal olyan vezető márkákkal, mint Fred Perry, Lou Dalton, O'Neill és a New York-i székhelyű Ryan Roche.
 • Ossza meg a közös első évet a sportruházat tervezésével foglalkozó hallgatókkal, ahol a második évbe való Pathway kiválasztja a speciális Pathway .

Mit keresünk

Azt akarjuk, hogy valaki:

 • Képes vokalizálni a szöveget, változtatni a hangszínt és reagálni az anyagra
 • Fizikailag kapcsolatba lép a környezetükkel.
 • Élénk és érzékeny.
 • Önállóan gondolkodik.

Mit csinálnak a diplomások?

Diplománk olyan névvel dolgozott, mint Calvin Klein, Margaret Howell, Victoria Beckham, Acne Studios, Burberry, Iris van Herpen, palmer // harding, Jigsaw, Whistles, H&M és Adidas.

A tanfolyamot 2018-ban a Brit Divattanács kiemelkedő portfóliódíjjal jutalmazták diplomás portfólió bemutatásaink számára.

Fashion Model Dancing in the Woods with Beautiful and Colorful Spring Dress Costa Rica

Amit megtanulsz

Az első naptól a professzionális életre visszatükröződő gyakorlati divatmérnök műszaki és kreatív tervezési készségeket tanít a női ruházat és a férfi ruházat terén - ezáltal segít abban, hogy kiemelkedjen az iparban, amikor eredeti, felelősségteljes és inspiráló divatjavaslatokat készít. Megszerezheti a divattervezés alapvető ismereteit, mint például a kutatás, elemzés, fordítás, rajzolás, mintázatvágás és szerkesztés, valamint olyan innovációs készségeket, mint a kockázatvállalás és az új technológiák, például a CLO3D és az ultrahangos építési technikák kísérletezése.

Első év

Fejleszteni fogja gyakorlatát a professzionálisan felszerelt divatstúdiókban. Az egyetemi és műszaki tanfolyam csapatainak támogatásával olyan alapvető készségeket fog tanulni, mint a koncepciófejlesztés, a 2D és 3D tervezés, a divat szemléltetése, valamint a szín- és anyagfejlesztés. Emellett olyan műszaki ismereteket is megtanul, mint például a mintavágás és a ruhadarab. A divat és az írás körüli elméletek tanulmányozása során feltárja a kulturális, történelmi és etikai kérdéseket.

modulok

 • Kutatás
  Ebben a modulban elkezdi elsajátítani a kutatás alapvető ismereteit egy divattervező rövid ismertetőprogram keretében. Meg fogja ismerni a kutatási módszereket és a divat szókincsét, és felfedezheti a hagyományos jelölést rajz formájában, miközben fejleszti a digitális kommunikációs készségeket is.
 • Kivágás és kivitelezés Ez a modul elősegíti a ruhadarab gyártási technikáinak fejlesztését. A meghatározott technikák és folyamatok mélyreható elemzése megalapozottabb ismereteket jelent a
  minta / építési folyamat és alkalmazásuk a divatiparban.
 • Felfedezés
  A tervezőprojekt-rövidnadrágon keresztül épít az előző modulokban feltárt technikákra, hogy javítsa termelési és kutatási készségeit, valamint a saját kialakuló hangját. A kockázatvállalás, a játék és a kíváncsiság koncepcióival foglalkozik, hogy eredeti és progresszív tervezési ötleteket dolgozzon ki mind 2D, mind 3D formátumban.
 • Témák a kultúrában
  Ez a modul segít a tervezési és gyártási ismeretek kontextualizálásában. Meg fogja fejleszteni a megfelelő kutatási, prezentációs és kommunikációs készségeket, amelyek lehetővé teszik ötleteid hatékony megfogalmazását.

A második év

A szakmai gyakorlatra összpontosítva ebben az évben elkezdesz alakítani identitását divattervezőként, miközben magabiztos személyes perspektívát alakítasz ki. Élő és szimulált ipari rövidnadrágon keresztül képességeit olyan területeken alkalmazhatja, mint például a márka és a piac ismerete, a fenntarthatóság, az etikai és erkölcsi kérdések, valamint a bemutatott ötletek. Bemutatkozik a digitális és a szitanyomás, a gépi kötés, a fejlett vágási technikák, a személyre szabás és a fejlett CAD / digitális tervezési megoldások területén. Ön dönthet úgy is, hogy a nyári szünet során önirányított ipari elhelyezést vállal. A hallgatók olyan márkákkal szerzett tapasztalatokat, mint például Maison Margiela, Dior, Christopher Kane, Mary Katrantzou, JW Anderson és palmer // harding.

modulok

 • Divat gondolkodás
  Kutatja, kihallgatja és megfogalmazza a kortárs divatipar védekező szempontját, naprakész tervezési gyakorlatok, futurológia és etikai megfontolások alapján. E filozófiai vizsgálat mellett megtudhatja a ruházat márkájának megfogalmazását is. A csoport részeként dolgozva megtapasztalhatja a csapat dinamikáját, és ösztönözni fogja ötleteit nyílt fórumokon, ahol megvitatja, tárgyalja és megvédi őket.
 • Divatipar gyakorlat
  Ebben a modulban "valós világ" tapasztalatokat szerezhet, élő projektekkel vagy azokkal, amelyek szimulálják az iparági munkavégzési gyakorlatokat és ütemterveket. Meg fogja vizsgálni a szinergiákat és a feszültségeket, amelyek a divatipar kreatív és professzionális összefüggései között zajlanak, és fejleszti képességeit a márka-specifikus ruhagyűjtemények kreatív irányításához, és bemutatja azokat a tervezési ötleteket, amelyeket a ruházat megvalósításában át kell vinni.
 • Innováció
  A fejlett ruhadarab-előállítási technikák, például a kötött, nyomtatott és a fejlett vágás bevezető műhelyét követően ezeket az új készségeket kihasználja saját divattervezői hangjának megerősítésére. Innovatív és progresszív új ötleteket fog készíteni a ruházatban mind 2D, mind 3D formában, miközben ösztönözni fogja arra, hogy ölelje meg a váratlanokat és utasítsa el a nyilvánvalót.
 • A kultúra elméletei
  Ez a modul mélyebben belemerül a történelmi, társadalmi, kulturális és globális összefüggésekbe, amelyekben a kortárs divattervező gyakorlat előfordul. Bemutatja az elméleti perspektívákat annak fejlesztése érdekében, hogy képesek legyenek megvitatni saját és mások gyakorlatait egyetemi keretek között.

A harmadik év

A divattervező diplomád utolsó évében diplomás gyűjteményt fog kidolgozni azáltal, hogy intenzíven kutatja, fejleszti és feltárja a 2D és 3D koncepciókat. Emellett dolgozzon ki disszertációt, portfóliót és megjelenési könyvet a karrierjének elindításához. Lesz lehetőségek arra, hogy népszerűsítsék magukat azáltal, hogy részt vesznek az ipari versenyversenyekben, amelyeket a Brit Divat Tanács és a Graduate Fashion Foundation készített.

modulok

 • Gyűjteménykutatás
  Fejleszti és összegyűjti a koncepciót, a piacot / vevőt, a színt, az anyagkutatást és így tovább, amelyet a korábbi és a posztgraduális gyűjtemények tájékoztatására fog felhasználni. A kutatás értelmes lesz, és feltárja a választott divatüzenet etikai és fenntarthatósági szempontjait is.
 • Pre-gyűjtemény
  Megvizsgálja, kidolgozza és bemutat egy előgyűjteményt, amely teljes mértékben integrálja a kutatási anyagokat. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy megalapozott döntéseket hozzon a kutatás erősségeinek és gyengeségeinek területeiről, mielőtt végleges döntést hoz a végzős gyűjteményéről.
 • Értekezés
  Ebben a modulban egy értekezés tárgyát képezi, amely egyéni érdekeivel és gyakorlatával kapcsolatos. Meg fogja szemlélni a személyes kutatási erősségeket és a gyakorlatot, és részt venne megfontolt vitában és a választott téma részletes megvitatásában.
 • Gyűjtemény
  Ebben a modulban kitölti diplomás divatgyűjteményét, az előző harmadik év moduljainak előkészítése alapján. Ennek eredményeként egy kijelölt számú, teljesen megvalósított ruhát szállítanak össze, amelyek koherens ruhákként készülnek össze, készen állnak a divatbemutatóra vagy azzal egyenértékű bemutatásra.
 • Szakmai stratégiák
  Ez a modul segítséget nyújt Önnek a promóciót követő egyéni ambíciói szempontjából releváns önpromóciós anyagok kidolgozásában. Az ipari vendégek és a karrier / foglalkoztathatóság szakértői megosztják az interjúkkal, az elhelyezésekkel, a potenciális munkaadókkal való kapcsolatfelvétellel és a posztgraduális tanulmányokkal kapcsolatos tanácsokat és útmutatásokat.

A fenti modulokat hallgatóink tanulmányozzák, vagy újakat javasolnak. A program felépítése és moduljai a tanterv továbbfejlesztési és áttekintési folyamataink részeként megváltozhatnak. Ha egy adott modul fontos neked, kérjük, beszélje meg a kurzusvezetővel.

Hogy fog tanulni?

A nagy tapasztalattal rendelkező tudományos és műszaki csapatainkkal együttmûködve együtt fog dolgozni kollégákkal és hallgatókkal a különbözõ kurzusoktól, tanulni fog az ipar vendég vendégtanároitól, élő projekteket vállalhat márkákkal és saját gyakorlatát fejlesztheti iparági színvonalra. A rendszeres tanulás oktatóprogramokon keresztül történik, akár egy-egyben, akár csoportokban, előadásokon, szemináriumokon, workshopokon és műszaki demonstrációkon keresztül. Ezenkívül lehetősége nyílik arra is, hogy az Erasmus + és a Tanulmányok külföldön partnerségünkön keresztül egy ideje külföldön tanuljon.

Értékelési módszerek

 • A vizuális, szóbeli és írásbeli feladatok folyamatos értékelése.
 • Záróéves disszertáció és két utolsóéves kiállítás.

Személyzet

Azon túl, hogy olyan ikonikus tervezőkkel foglalkozunk, mint például Alexander McQueen, oktatóink és támogató munkatársaink részletes ismereteket nyújtanak olyan területeken, mint a szubkultúra kialakítása, az üzleti vállalkozás, az etika, a fenntarthatóság és a saját címkéjük üzemeltetése.

Egyes alkalmazottak csak meghatározott modulokon tanítanak, és előfordulhat, hogy a kurzus nem minden tagot képvisel.

Felszerelés

 • Vágóasztalok.
 • Rögzítő állványok.
 • Ipari síkágyas gépek.
 • Digitális tervezési megoldások, például a clo3D, a Gerber és az Adobe.
 • Digitális és hagyományos nyomtatási berendezések.
 • Lézervágó berendezések.
 • Szilikon szalagos berendezések.
 • Ultrahangos építőgépek.
 • Ipari overlockerek.
 • Vakfűző gépek.
 • Kötőgépek.
 • Publikációs / portfólió-előállító létesítmények.
 • Online hozzáférés a WGSN-hez és az LS: N Global-hoz.

Hogyan kell alkalmazni

Jelentkezés UCAS-on keresztül

Készen állsz, hogy csatlakozz hozzánk? Ha az UCAS Jelentkezés és Nyomon követés útján jelentkezik, hivatkoznia kell az alábbi egyetemi és tanfolyami kódokra.

 • Egyetemi kód: F33
 • Tanfolyam kódja: W232

Nemzetközi hallgatóként jelentkezik?

A nemzetközi hallgatók jelentkezhetnek egy kurzusra UCAS-n keresztül, ügynök útján vagy közvetlenül az egyetemen.

Belépési követelmények

Az összes pályázatot saját egyéni érdemeik és lehetőségeink alapján vesszük figyelembe. Felkérjük az összes jelentkezőt egy interjú napra vagy meghallgatásra, hogy lehetőséget biztosítsanak számukra, hogy ezt bemutassák, valamint ösztönözzék és motiválják őket a saját területén. A pályázók a kurzustól függően képesek lesznek bemutatni portfóliójukat vagy előadást adni. Szeretettel várjuk az összes tárgyi háttérrel rendelkező pályázatokat, függetlenül attól, hogy a STEM-re, a művészetekre vagy a humán tudományokra szakosodott-e.

Útmutatóként tipikus ajánlatunk egyetemi szinten a 104–120 UCAS tarifapont, elsősorban a 3. szintű képesítésekből, mint például, de nem korlátozva az A-szintre, a BTEC kibővített diplomara vagy az alapítványi diplomara.

Nyelvi követelmények

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek első nyelve az angol, szükségünk van arra, hogy rendelkezzen a GCSE English Language Grade 4 (C) vagy azzal egyenértékű nyelvvel, vagy dolgozzon annak felé.

Ha az angol nem az első nyelv, akkor ugyanazon szabványnak meg kell felelnie, amely megegyezik az IELTS Academic 6.0 általános pontszámával, legalább 5,5-rel az olvasás, írás, beszéd és hallgatás terén. Számos országon belüli egyenértékűséget és jóváhagyott tesztet fogadunk el.

Ha szüksége van egy 4. szintű hallgató vízumra az Egyesült Királyságban történő tanuláshoz, akkor el kell végeznie egy jóváhagyott biztonságos angol nyelvvizsgát (SELT). További információt az angol nyelvű követelményekről olvashat.

határidők

 • Egyesült Királyság / EU pályázatok: 2020. január 15 (egyenlő megfontolás alapján)
 • A késedelmes pályázatokat figyelembe veszik, ha vannak helyek.
 • A nemzetközi díjfizetők egész évben jelentkezhetnek. De azt javasoljuk, hogy a lehető legkorábban jelentkezzen be, hogy időt kapjon a vízum- és utazási megállapodásokra.

Tandíj 2020–21

 • £ 9 250 - teljes munkaidőben az Egyesült Királyságban / EU-ban
 • 16 000 font - teljes munkaidős nemzetközi

A tandíjat évente állapítják meg, és évente felülvizsgálják. Ezért az egyetem a tanfolyam második vagy azt követő éveiben emelheti a tandíjat, összhangban az inflációval és / vagy a törvény vagy a kormány politikája által megengedett maximális összeggel. A hallgatókat a lehető leghamarabb értesítik a változásokról.

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Tovább

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Kevesebb