Hivatalos Leírás

Egy B.Mus. Népszerű zenét a zeneszerzők zeneszerzői és hangszeres énekrendezésében, valamint előadó zenészként való megvalósításában fogja elsajátítani. Tudni fogja, hogyan kell megvalósítani a kreatív ötleteket, egészen az első inspirációtól a teljesítményig vagy a felvételig. A kurzus a zeneszerzésre, a hangszerre / énekre és az együttesre helyezi a hangsúlyt.

58616_IMG_47452Kopie.jpg

Tartalmát, célját és Tanfolyam felépítése

A kreatív népszerű zenész: dalszerző, előadó és zenekar

A Bachelor kurzus Berlinben a hdpk népszerű zenéje felkészíti a tehetséges fiatal zenészeket, hogy professzionálisan zenéljenek koncerteken és produkciókon, az előadást / dalt író készségeket a hangmérnöki, szervezeti és oktatási know-how megértésével.

A B.Mus moduláris szerkezete. Tanulmányi kurzus A berlini Népszerű Zene hét szemesztert tartalmaz, amelyek során összesen 210 kreditpontot kell elérni, és el kell érni a Bachelor of Music (B.Mus.) akadémiai fokát. A program széles skáláját foglalja magában, beleértve a kompozíciót, az egyéni foglalkozásokat fő- és kisebb tantárgyainkban (ének, gitár, zongora / billentyűzet, basszus, dob, szél és hangszer), valamint az együttes játék. A tananyagot a hangmérnöki tanfolyamok, például a felvétel és a nyilvános címzési rendszerek tanítják, alapvető zenei, szervezeti, oktatási és jogi ismeretekkel, a diákok számára a zenei értéknövelt lánc ismeretében. Számos koncert, projekt és produkció lehetővé teszi a diákok számára, hogy elméletileg megismerjék a zeneszerzést, a hangszereket és a zenekarokat / szólókat.

A kurzus ütemterve áttekintést ad az egyéni oktatási egységekről, azokról a modulokról, amelyekben részt vesznek és amikor ütemezett. Az ötödik ciklus alatt a diákok külföldön vagy félévben töltik be a szakmai gyakorlatot. A hdpk elsődleges szempontja, hogy részt vesz a hat fő tanulmányi program hálózatában: Népszerű zene, zenei produkció, hangtervezés, médiamenedzsment, kreatív iparágak vezetése és médiatervezés: a diszciplináris kurzusok célja, hogy különböző diákok programokat, amelyek a karrierjükbe kerülnek, és amelyeknek együtt kell működniük ügyfeleikkel és partnereikkel. Ezek a multidiszciplináris projektek a jövőbeli szakemberek közötti kapcsolatok megteremtését szolgálják, majd később gyakran első interdiszciplináris szakmai és személyi hálózatokként szolgálnak.

Karrier perspektívák

Népszerű zene: kiváló a holnapi zene számára

A Népszerű zenészeket széles körben oktatjuk, ösztönözve őket arra, hogy felismerhető művészi profilokat hozzanak létre. Egyéni stílus és hangképzés szükséges a túléléshez egy gyors tempójú piacon.

A végzősök választhatnak a különböző karrier lehetőségek. Populáris zenészek alkotnak és értelmeznek dalokat, akár saját kreatív ötleteiknek megfelelően, akár mások által megkövetelt módon. Mint dalszövegíró, zenész és zenekar tagjai lesznek előadások, események és kiadványok részeként. A kurzus hangsúlyt fektet a képző előadóművészekre: támogatjuk Önt az élő, zenekar vagy stúdióművészek készítéséhez szükséges készségek fejlesztésében, valamint a különböző beállításokhoz és közönséghez való alkalmazkodáshoz. Ön képes lesz különböző dalok és médiaformátumok készítésére, valamint a DAW szoftver és a hangstúdió berendezések használatára. Ez a készletet szervezeti, oktatási és jogi ismeretek egészítik ki.

B.Mus. a Népszerű Zene keretében számos szabadúszó karrierre készül:

 • szerző / zeneszerző, illesztő / rendező / zenekari, előadóművész / zenész
 • hangmérnök / hangtechnikus koncertek, rendezvények, színház, rádió, televízió, hanghordozók számára

.. akkor is együttműködhet:

 • zeneszerzők / zeneszerzők, szövegírók, hangszórók, zenekarok / zenekarok, zenekarok
 • producerek, hangstúdiók, ügyfelek az iparból és az üzleti életből

... vagy foglalkoztatás a következőkkel:

 • produkciós cégek, együttesek, koncertszervezők, gyakornokok
 • phono-ipar, címkék, kiadók, forgalmazók, TV és rádióállomások, PR és marketing ügynökségek

Alkalmazás

"Mutasd meg nekünk, mi van!" - Hogyan kell pályázni a Bachelor programhoz Népszerű zene a hdpk-n:

Felvételi eljárásunk kétszintű: az első előválogatást az alkalmazási dokumentumok és a művészi munka minták alapján végezzük el. Ha átmásolod ezt az előválogató szűrést, meghívunk Önt arra, hogy Berlinbe jussunk a gyakorlati vizsgára.

ALKALMAZÁS

Az SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) pályázóknak vagy az egyetemre vagy a fejlett műszaki főiskolára vonatkozó általános beiskolázási képesítéssel kell rendelkezniük, és a beiratkozási folyamat részeként fel kell kérniük a zenei tervező tehetségük bizonyítását. Különösen keresünk:

 • erős motiváció kifejezni magadat és a tervezést
 • a hangszer / ének vágya
 • a népzene alapvető elméleti és gyakorlati ismerete
 • A külföldről érkező hallgatókat fel kell kérni arra, hogy igazolják a megfelelő német nyelvi készségeket, mind szóban, mind írásban (B2 szint legalább).

A következő dokumentumokat kell benyújtani:

 • kitöltött és aláírt pályázati űrlap
 • motivációs levél (a pályázati űrlapba integrálva), amely megállapítja: Miért érdekel a hdpk-en való tanulás? Milyen elvárásaid vannak? Melyek a szakmai kilátások?
 • személyes adatlapot, útlevélképet, helyet, dátumot, aláírást
 • iskolai bizonyítvány: közjegyzői példány, később adható át
 • abban az esetben, ha korábban egy másik egyetemen tanultál, kérjük, adja meg a regisztrációs tanúsítványt (később is benyújtható)
 • a művek mintái: három egyperces énekdarab (MP3), amely saját hangszeres vagy vokális képességeit mutatja be, ezen írásos leírások mellett. Legalább egy mintát kell összeállítania vagy rendeznie kell.

BELÉPTETÉSI VIZSGÁLAT

A sikeres kiválasztás előtti szűrés után gyakorlati vizsga esetén meghívást kap a hdpk-re. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy felmérjük a tanulmányi program-specifikus tudásunkat, a kreativitást, az Ön elkötelezettségét, hogy kreatívan kifejezzük és motivációnkat. A vizsga során két olyan címet kell végrehajtania, amelyet Ön választott ki, amelyek közül az egyiket meg kell alkotnia, vagy el kell rendezni / hozzá kell igazítania.

Program oktatási nyelve:
Angol

2 további kurzus SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) »

This course is Nappali bejárós
Start Date
ápr. 2020
Duration
7 félév
Nappali
Price
680 EUR
havonta rendszeres alkalmazásokhoz; 605.- EUR havonta a korai madarak számára
Deadline
Kérj Információt
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
ápr. 2020
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.

ápr. 2020

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
End Date