B.Sc/BA. Matematika

Nipissing University

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

B.Sc/BA. Matematika

Nipissing University

B.Sc/BA. Matematika

Matematika lehet alkalmazni, hogy több tudományág, és megnyitja a legkülönbözőbb lehetőségek az Ön számára, mint egy diplomás. A négyéves (kitüntetéses) diplomát három különböző stream: Pure Mathematics, Alkalmazott Matematika, vagy (általános) matematika. A professzorok elkötelezettek a sikere, hogy a diákok és kifejlesztett egy matematikai drop-in Centre azok számára, akik szeretnének kapni (vagy ad) segítséget matematikai problémamegoldás. Mint egyetemi matematika diák lesz az előnye, hogy a kutatásban részt vevő, amely jellemzően fenntartva végzős hallgatók.

Diákként a Nipissing matematika program, akkor teljesen egy vagy több kurzusok Kalkulus, lineáris algebra, diszkrét matematika és a valószínűség és a statisztika belül az első tanév. Ezek a tanfolyamok biztosítása érdekében, hogy kapsz egy szilárd alapot a matematika.

A Kitüntetések programokat, akkor választhat a tiszta matematika-patak, az Applied Mathematics patak vagy nem szakosodott patak. Ezek a döntések lehetővé teszik, hogy személyre szabott a mértéke, hogy az adott szakmai érdeklődés és erősségeit.

A Kitüntetések programok igen nagy hangsúlyt fektet a kutatásra, amely hatalmas lehetőséget jelent a diákjaink. Közvetlen felügyelete alatt egy vagy két kar tagjai, az összes Kitüntetések diákok teljes kutatást a harmadik vagy negyedik évben.

Kutatás

Minden teljes munkaidős tagjai a Department of Computer Science és matematika aktívan részt vesznek a nagy kaliberű kutatási projektek. Az alapvető, produktív kutatási tanszék tagjai elismert nemzeti és nemzetközi szinten. Jelenleg hat tagja Department of Computer Science és matematika tartsa NSERC támogatások. Ez adja meg az egyetemi hallgatók kiváló lehetőséget, hogy részt vegyenek egy élvonalbeli kutatást formájában vezető egyetemi kutatási projektek és USRA a (nyári kutatási ösztöndíjak).

Matematika, a következő kutatási területek rendkívül aktívak:

Topológia egy tanulmány nagyon messzemenő általánosítása geometriai tárgyak tulajdonságait, invariánsnak speciális típusú elváltozások. Topológiai módszerek széles körben használják a funkcionális elemzés, differenciálegyenletek, algebra, és más területeken a matematikai. A következő témakörök különösen fontosak a tagok az osztály: dimenzió elmélet (klasszikus, kohomologikus, hosszabbító, és aszimptotikus méretek; végtelen dimenziós terek), kiválasztások, kontinuum elméletet, dinamikai rendszerek. További információk kutatást topológia megtalálható a topológia Research Group honlapján.

Computational Geometry összpontosít algoritmusok és adatszerkezetek foglalkozó geometriai problémák, és azok megvalósítása. Optimális triangulations, rekonstrukciója poligonok alapján látási adatok, valamint számítástechnikai kernelek ortogonális sokszögek közül a legutóbbi téma.

Algoritmikus gráfelmélet összpontosít tanulmány a kombinatorikus tulajdonságait bizonyos gráfosztályok és tervezési algoritmusok hatékony megoldása általában nehéz számítási feladatok a következő gráfosztályok. Hamiltonicity, leghosszabb út, vertex szétválasztása, a szerkezeti mutatók és színezhetô közül a legutóbbi téma.

Ipari matematika kutatás középpontjában az technikák és módszerek optimalizálása. Legutóbbi példa a tanulmány optimális busz ütemezése használata geometriai megközelítések, sűrűsége modellek és multi-objektív értékelést.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
Nyílt Beiratkozás
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Locations
Kanada - Ontario
Kezdet: Nyílt Beiratkozás
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
Nyílt Beiratkozás
Kanada - Ontario
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt