Bölcsészmérnök (kitüntetések) a környezettechnikában és a fenntartható fejlődésben

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program hitelkövetelményei csak tájékoztató jellegűek. Felülvizsgálat alatt állnak. Ez a program nem veszi figyelembe a második választási lehetőségeket. Az Építőipari és Környezetvédelmi Kar nemzetközi hallgatói ösztöndíjait (FCE ISS) ajánlják fel a jogosult nemzetközi hallgatóknak.

A program céljai

Ez a program az első ilyen jellegű, amelyet a hongkongi intézmények ajánlanak fel, különös hangsúlyt fektetve a környezettechnikára, beleértve a közlekedéstechnikát, és a fenntartható fejlődésre.

A környezeti és közlekedéstechnikai ismeretek, valamint a menedzsment mellett a közgazdaságtan, a fenntartható városfejlesztés és a közpolitika is megfelelően szerepel ebben a programban. A programban végzett hallgatók képesek lesznek gyakorlati megoldásokat találni a környezeti és közlekedési problémákra, valamint hozzájárulhatnak a fenntartható fejlődéshez vezető politikai kialakításhoz.

Jellemzők

A program vonzó tulajdonságai a következők:

 • Négy éves teljes munkaidős átfogó program, az alap- és választható tárgyak széles skálájával;
 • Lehetőség külföldön tanulni egy-két félévig támogatott csereprogramokban nemzetközileg híres egyetemeken;
 • Nyári elhelyezés Hongkongban, a kínai szárazföldön vagy a tengerentúlon a program harmadik és negyedik éve között;
 • Kiváló tanulmányi teljesítményt nyújtó hallgatók számára elérhető ösztöndíjak; és
 • Tanulságok a régió vezető környezeti és közlekedési mérnökeitől és a fenntartható fejlődés szakembereitől.

My day had reached its end and when turning back from my last trip I saw these incredible colors in the sky and these wind turbines shadows in front of me. The view beat my tiredness and I stopped to take a photo.

Tanterv

 • A környezetvédelemre és a fenntartható fejlődésre vonatkozó alapvető tárgyakat a harmadik és a negyedik évben oktatják, beleértve a környezettudományt, a gazdaságfejlesztést, a közlekedéstechnikát és az építőmérnöki tárgyakat.
 • Az utolsó évben a hallgatóknak egyéni projekten és tervezési projekten kell dolgozniuk. Az utolsó évben több választható tárgy áll rendelkezésre, amelyek a fenntartható fejlődés számos aspektusával foglalkoznak a modern társadalmakban.

Szakmai elismerés

A Hongkongi Mérnöki Intézet (HKIE) teljes akkreditációt adott a környezeti mérnöki és fenntartható fejlesztési négyéves BEng (Hons) szakra. Ennek a programnak a végzősei képesítést kapnak a HKIE környezeti fegyelem, valamint a logisztikai és szállítási fegyelem képzésére. A program végzősei várhatóan képesítést kapnak a HKIE vállalati tagságára.

Karrier kilátások

Pályakezdőink készen állnak a foglalkoztatásra, mint környezeti és közlekedési mérnökök és fenntartható fejlődés szakemberek mind az állami, mind a magánszektorban, jó karrierlehetőségekkel, például köztisztviselők, menedzserek, elemzők és környezetvédelmi tanácsadók.

Belépési követelmények

A PolyU a világ minden tájáról érkező képesített pályázók jelentkezését várja. Az alábbi irányelvek azoknak a hallgatóknak szólnak, akik nem helyi képesítések alapján szeretnének felvételt kérni a PolyU-ba. Az alábbiakban nem található képesítéseket eseti alapon vesszük figyelembe.

GCE A-szint / Nemzetközi A-szint

GCE emelt szintű vagy nemzetközi haladó szint 3 AL, OR 2 AL és 2 AS tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételi jelentkezők általában 3 AL tantárgyból legalább BBB-t érnek el.)

Nemzetközi érettségi (IB)

Minimális pontszám 24, legalább 4 évfolyammal 2 magasabb szintű tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételt nyert pályázók általában 30 vagy annál magasabb pontszámot értek el, beleértve a bónuszpontokat is.)

SAT indoklási teszt / ACT / haladó elhelyezési teszt / SAT tantárgy tesztek

Középiskolai (érettségi) diploma (nem kínai tanterv) és az alábbiak bármelyike:

 • az összesített pontszám 1190 az SAT Reasoning Test-en; vagy
 • az American College Test (ACT) összesített pontszáma 24;

és

 • 3. fokozat két haladó elhelyezés (AP) tantárgyból; vagy
 • 600 SAT két SAT tantárgyi tesztben

[Az angol nyelvű követelménytől eltekintenek azok, akik 590 vagy annál magasabb pontszámot érnek el a bizonyítékokon alapuló olvasás és írás a SAT-ban]

A GCE A-szintű / Nemzetközi A-szintű vagy Nemzetközi Érettségi (IB) -ben jó eredményeket elért pályázók legfeljebb 4% -os kreditátvitelt kaphatnak a négyéves tantervbe való felvételkor.

Egyéb információk

A természettudományos tantárgyakból (fizika, matematika, kalkulus és kémia) jó tanulmányi eredményekkel rendelkező pályázókat részesítik előnyben.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Tovább

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Kevesebb