Az északi tanulmányok Bachelor

UIT The Arctic University of Norway

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Az északi tanulmányok Bachelor

UIT The Arctic University of Norway

A Cirkumpoláris Világ - Hogyan tudnak a világ északi részén élő emberek kihozni a legtöbbet ebből a századból? Vajon az életüket a környezeti változások befolyásolják? Hogyan válhat az intelligens kormányzás az új ötletekhez és innovációhoz? Ha úgy érezzük magunkat, mint aki különbséget tehet ebben a régióban, üdvözöljük Önt erre a csodálatos hároméves multidiszciplináris diplomára. Ez jobb világállampolgárt fog teremteni Önnek. És ez egy ígéret.

A program leírása

Az alapképzés az észak-tanulmányok szak egy nemzetközi tanulmányi program célja a diákok, akik szeretnék fejleszteni a multidiszciplináris kompetencia a cirkumpolaris északi. Minden kurzust a helyszínen kapnak.

Tanulási eredmények

Tudás

 • Mutassa be a Circumpolar North politikájának, kultúrájának és történelmének különböző elméleti megközelítéseit.
 • Beszéljétek meg a Circumpolar North és az északi országokat és Oroszországot a politikai történelemről és rendszerről, az őslakos kultúráról, a nemek kérdéséről és a környezetről dél-északi perspektívában.
 • Alkalmazzon interdiszciplináris felismeréseket a Circumpolar North kortárs diskurzusairól: a fenntartható fejlődésről, a nyelvről és a kommunikációról, a politikáról, a népekről és a kultúrákról, a regionális fejlődésről, valamint az innováció és a vállalkozói szellem feltételeiről és lehetőségeiről.
 • Határozza meg a kortárs társadalomtudományi tanulmányokat és a kutatási eredményeket / hozzájárulásokat a Circumpolar North és a Barents Euro-Arctic Region régióban.

szakértelem

 • Alkalmazzunk különböző társadalmi tudományos kutatási módszereket, azaz felmérést, interjúkat, dokumentumok elemzését és terepi kutatásokat.
 • Magyarázza el a cirkumpoláris észak-periféria perspektívájával kapcsolatos központi koncepciókat, azaz a hatalom, a geopolitika, az identitás és az etnikum, a fenntartható fejlődés és az erőforrás-eloszlás, az őslakosok történelmének és gazdaságának, valamint a regionális fejlődésnek a decentralizálását.
 • Alkalmazzon interdiszciplináris megközelítést a cirkumpolaris északi valóságra annak érdekében, hogy leírja az összetett északi társadalmat, annak kulturális folyamatait, politikai történetét és rendszerét, földjét és környezetét.
 • Értékelje a jelenlegi helyzetet és hozzon létre új, releváns kutatási kérdéseket a Circumpolar North és a Barents Euro-Arctic Region fejlődésével kapcsolatos új információk alapján.
 • Alkalmazzon releváns interdiszciplináris ismereteket az északi fenntartható fejlődésre az északi közösségeken belül a regionális fejlesztés, az innováció és a vállalkozói szféra között, miközben tisztában van a nagyobb dinamikával.

Általános alkalmasság

 • A jelenlegi kutatások segítségével, a kortárs kérdésekre és a történelemre hivatkozva, kritikusan tükrözze a cirkumpoláris észak-amerikai sokoldalú valóságát.
 • Gondolkodj és írj analitikusan, mind a szóbeli, mind a szóban forgó tudást és megoldásokat, a körkörös északi kihívásokra vonatkozóan.
 • Alkalmazza az akadémiai integritás, értékek és gyakorlatok elveit; az őszinteség, a tisztességes tisztelet és az elszámoltathatóság.
 • Magyarázza meg a kutatások etikai szempontjait és a kutatási eredmények felhasználását.
 • Interdiszciplináris megközelítést alkalmazzon az elemzések és projektek terén, vagy önmagában dolgozik, vagy egy csoportban való részvétellel.

Tanítás és értékelés

A tanulási célok elérése érdekében a tanulóknak heti 40 órát kell dolgozniuk (1500-1600 óra teljes munkaidős tanulmányi évre), beleértve előadásokat, szemináriumokat, csoportos munkát és önálló tanulást.

A BNS programot a helyszínen kínálják.

A BNS programot előadások és szemináriumok, csoportmunka, csoportos megbeszélések, beszélgetések, kirándulások, írás-értékelés, esettanulmány-projektek és terepmunka, valamint különböző feladatok és projektmunkák előadásaitól tanítják.

A csoportos és egyéni munka révén a jelöltek felkészültek a Circumpolar North kulcsfontosságú témáinak megértésére és megvitatására.

Álláslehetőségek

A BNS képzési program célja, hogy a hallgatók interdiszciplináris betekintést, és széles, de mélyreható ismeretek a szubarktikus és sarkvidék.

A BNS különböző lehetőségeket nyit meg érdekes pályára mind az állami, mind a magánszektorban. A Barents-együttműködés és a fokozódó nemzetközi nemzetközivé válás és a köz- és magánszféra közötti kereszteződés egyre nagyobb szükség van az új lehetőségek megismerésére és kihasználására.

Az északi oktatási szektor, az önkormányzatok és a megyei irányító testületek, valamint számos nemzeti állami ügynökség mindegyikének szüksége van az analitikus képzésre, a promóciós képességekre és az általános ismeretekre a jelölteknek a Subarktika és az Északi-sarkvidék összetettségére.

A BNS program előkészíti a diákokat a karrierbe való belépésre a magánszektorban; kereskedelmi és non-profit szervezetek helyi, nemzeti vagy nemzetközi szinten. Ugyancsak fontos az export-import, a logisztika és a biztonság terén az Euro-Arctic régióban, valamint számos, az északi szolgáltatási ágazatokhoz kapcsolódó ágakkal, mint a turizmus, a határokon átnyúló kereskedelem, a nyersanyagok és az energiatermelés stb.

További vizsgálatokhoz való hozzáférés

Számos mester programot, mind a hazai norvég, mind pedig a nemzetközi társadalomtudományokat a BNS program után lehet megtenni. Releváns mesterprogram az UIT-n: Turisztikai Tanulmányok Mestere, Filozófiai Mester A Bennszülött Tanulmányok, Filozófia Mester a Békében és a Konfliktustranszformációban

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve October 6, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
jan. 2019
aug. 2019
Duration
Időtartam
3 Év
Nappali
Locations
Norvégia - Alta, Finnmark
Kezdet : jan. 2019, aug. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Norvégia - Tromsø, Troms
Kezdet : jan. 2019, aug. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
jan. 2019, aug. 2019
Norvégia - Tromsø, Troms
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Norvégia - Alta, Finnmark
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt