Alapképzés klasszikusokból

Általános információk

Program leírás

A klasszikusok tanulmányozása azt jelenti, hogy foglalkozunk azokkal az emberekkel és társadalommal, akik a nyugati világban formálták a kultúrákat, nyelveket és politikát. Az ókori Olaszországból, Görögországból és a Római Birodalom más „tartományaiból” (Európa, Közel-Kelet, Észak-Afrika) fennmaradt műtárgyak és szövegek még mindig jelentős és releváns jelzők a mai fizikai és kulturális tájakon egész Európában és a Földközi-tengeren.


Polina Zimmerman / Pexels

Az ókori görög és latin tanulmányozás lehetővé teszi, hogy elolvassa és megértse a klasszikus világ hangját: költők, történészek, dramaturgok, tudósok, matematikusok, építészek, ügyvédek, bírák, uralkodók, valamint kézművesek, parasztok, pékek, kőművesek, férfiak és a nők mindennapi életében.

Másrészt a régészeti eszközök, eljárások és módszerek lehetővé teszik, hogy felfedje, észlelje, rekonstruálja és közölje a műemlékek, helyek és területek változó szerkezetének anyagi összetettségét.

A klasszikusokkal való foglalkozás és ránézés ilyen módja a múltat tárja fel előtted egy olyan történelmi folyamat részeként, amely befolyásolta és továbbra is befolyásolja a jelenünket. A modern kérdések és a jelenlegi kihívások jelentik a legjobb kulturális hozzáférési pontot a görög és római kultúra „tényleges” ismeretéhez, értelmezéséhez és terjesztéséhez a közös emberi örökség részeként.

Átveszi a filológia, a művészettörténet, a régészet, a jog, a filozófia és a tudomány módszereit. Mindez megadja az összes szükséges eszközt a múlt megértéséhez és a Római Birodalom jelvényei alatt egyesült két kultúra közötti könnyed mozgáshoz.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the fir ... Tovább

With over 700 years of history, 113,500 students, 3,300 teachers and 2,000 employees, technicians and librarians, in addition to 1,800 administrative staff in university hospitals, Sapienza is the first university in Europe. Our mission is to contribute to the development of a knowledge society through research, excellence, quality education and international cooperation. Kevesebb