Hivatalos Leírás

Szeretne nemzetközi környezetben tanulni? Örömmel dolgozni a fiatalokkal az iskolákban szerte a világon? Ha igen, akkor a nemzetközi középiskolák tanítása megfelelhet Önnek. A nemzetközi tanárképzés a középiskolák számára (ITESS) felkészít Önnek egy értelmes munkára és egy kalandos karrierre a nemzetközi iskolák gyorsan növekvő világában.

 • Egyedülálló, négyéves program, amely kifejezetten a nemzetközi oktatásra irányul.
 • Nőtt egy képzett és világszerte tanító tanár, aki készen áll arra, hogy különböző típusú nemzetközi középiskolákban dolgozzon.
 • Nagyszerű álláslehetőségek egy gyorsan bővülő területen.
 • Tanítási gyakorlat nemzetközi iskolákban Hollandiában, Európában és azon túl.
 • Egy félév (félév) tanulás egy hollandiai partner egyetemen.


A program 2018 szeptemberében kezdődik, három fő témakörrel:

 • Matematika
 • Társadalmi tanulmányok: történelem
 • német

A későbbi években további témakörök kerülnek a programhoz.


A program befejezésekor készen állsz a nemzetközi és kétnyelvű középiskolák tanítására. Ebben a kreatív és értelmes munkában a diákok 11-16 éves korosztályában fognak dolgozni.
Nemzetközi és interkulturális környezetben csatlakozik a kollégákhoz. Sok tanulónak olyan szülők vannak, akik néhány éve dolgoznak egy országban, majd továbblépnek. Az osztályai gyakran olyan helyi tanulókat foglalnak magukban, akik javítani szeretnék angoljukat, és felkészülniük kell a nemzetközi felsőoktatásra.
Az újonnan megalapozott szakmai készségekkel magabiztos tanár lesz minden tanulónak. Segítségével megszerzi a szükséges tárgyismereteket, és lelkes, szociális, kiegyensúlyozott egyénekké válik.

A diploma megszerzése után nyitva álló munkák:
 • Tanár nemzetközi középiskolában.
 • Iskolai programok vagy projektek koordinátora.
 • Iskolavezető vagy iskolavezető helyettese.
 • (Karrier) tanácsadója.
 • Speciális nevelési igényű tanár.
 • Tanár kétnyelvű oktatásban.
A hallgatók beléphetnek a holland rendszeres tanárképzési programokba, hogy egy holland oktatási engedéllyel rendelkezzenek.


Élni Groningenben

NHL Stenden nemzetközi ITESS hallgatók számára lehetőséget biztosít a Groningenben töltött első év során bérbeadásra.
További információért kérjük, küldjön egy e-mailt a itess@nhlstenden.com címre.
Lásd még a www.athomeingroningen.com honlapot a nemzetközi és a holland diákok diákszállásáról.

Akadémiai követelmények


Ahhoz, hogy bejuthassanak az egyik főiskolai programba, meg kell felelnie bizonyos felvételi követelményeknek. NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyeteme a következő általános nemzetközi képesítéseket ismeri el:

 • Nemzetközi érettségi (IB) diploma vagy európai érettségi diploma
 • Középiskolai diploma egy akkreditált intézménytől
 • Négy GCSE / GCE "O" szint halad át (végleges A, B vagy C fokozat) és két "AS" szintet. Ezek a hat járat kombinálva mindegyiknek különböző témákban kell lennie.
 • Társult, Bachelor vagy Master Degree

Továbbá néhány főiskolai programunk további belépési követelményeket követel meg. Ezek megtalálhatók az elfogadható oklevelek listáján. Ha a diploma nem szerepel a listán, kérjük, lépjen kapcsolatba az információs és regisztrációs központunkkal.


21

Ha 21 éves vagy annál idősebb és szeretne beiratkozni, de jelenleg nem felel meg a felvételi követelményeknek, felkérést kap, hogy regisztráljon a felvételi vizsgára.

A 21 teszthez 80 eurót kell fizetnie, és a regisztráció során feldolgozni fogják.

Nyelvi követelmények


Minden nem EER pályázónak angol nyelvvizsgát kell benyújtania alkalmazásával. Kivételt képeznek azok a hallgatók, akik előkészítő oktatásban részesültek olyan országban, ahol az angol a hivatalos munka- és oktatási nyelv. Az EER hallgatók nyelvi követelményei ugyanazok, mint a holland hallgatók esetében. Ha az oklevél ebben a listában szerepel, további angol nyelvvizsga nem szükséges.

NHL Stenden Alkalmazott Tudományi Egyetem háromféle hivatalos nyelvvizsgát fogad el: az IELTS, a TOEFL és a Cambridge-i angol nyelvvizsga.

 • Akadémiai IELTS 6.0 (minden egyes készség esetében legalább 5,0).
 • TOEFL 550 (papíralapú), 213 (számítógépes) és 80 (internetes). Az eredeti vizsgálati eredményeket közvetlenül az Educational Testing Service-ből kell továbbítani a Stenden-hez. Az NHL Stenden TOEFL intézménykódja 9215.
 • Cambridge ESOL pontszám FCE-C (169 vagy magasabb).

Kérjük, vegye figyelembe: Ha nincs megfelelő szintje, akkor be lehet jelentkezni angol előkészítő nyelvtanfolyamunkon.

Kezdés dátuma: 2019 február vagy szeptember

Időtartam: 4 év. Teljes idő

Tandíj:

Szeptember kezdete: EU-diákok = 2,083 €
Nem uniós diákok = 7 975 euró

A jelentkezési határidők:

Szeptember kezdete: EU pályázók: augusztus 15
Nem uniós pályázók: május 31

Február kezdete: EU pályázók: január 17
Nem uniós pályázók: november 1

A tanulmány áttekintése


Első év
Ön feltárja, hogy mit jelent a tanár szerepe a nemzetközi oktatásban. Ön tudatában van saját kulturális identitásának, és megszerzi az interkulturális készségeket. A demokratikus állampolgárság és az oktatási tanulmányok tanfolyamain keresztül találkozik a tanulás és a tanítás társadalmi vonatkozásaiban. Ön kiterjeszti és elmélyíti tudását és készségeit a fő témakörben. Ön alkalmazza, amit a gyakorlati feladatok során tanul, és tapasztalatokat szerez a tantárgyi területen végzett oktatási tevékenységek tervezésével és fejlesztésével. Ebben az évben az angol nyelv (C1) fejlett megértése lesz. Ezenkívül megismerheti az életet egy nemzetközi iskola tanítási gyakorlatában.

Második év
Az első félévben kilenc hetes tanítási gyakorlatra készül. A külföldi nemzetközi iskolában megtanulja a választott fő tárgyat. A kutatás elmélete és gyakorlata ebben az évben egy másik pont a középpontban. A második félévben együttműködik a bejövő hallgatói tanárokkal a fő egyetemi területen működő partneregyetemekkel.

Harmadik év
Az első félévben újabb kilenc hetes tanítási gyakorlatra készül. Ezúttal a hangsúly a differenciálódásra és a pedagógiára fog összpontosítani. A didaktika fejlettebb kutatása a személyes és szakmai szemléletmódon alapul, amely a tantárgy oktatása a nemzetközi oktatásban. A második félévben lehetőséget kap arra, hogy külföldi tanulmányokat folytathasson egy partneregyetemen, kiválasztva egy programot, amely megerősíti a profilját és a foglalkoztathatóságot. Így szélesítheti a területét: a matematika hallgatója például hozzá tudományt adhat, és a történelem hallgatója hozzáadhatja a szociális földrajzot. Ön is specializálódhat az inklúzió vagy az oktatási vezetés, amelyek speciális programok kínált partner egyetemeken.

Negyedik év
Teljes körű szakmai kompetenciákat mutat be bachelor szinten a tanítási gyakorlatban és egy végleges portfólió segítségével. Angol nyelvi készségeit tovább fejleszti (C2), és kerekíti le a fő tárgyterületet. Ön bemutatja didaktikus know-how-ot egy végleges tanulmányban és egy vonzó oktatási rendezvényen. Bizonyítod akadémiai képességedet a nemzetközi oktatáshoz kapcsolódó diplomamunka keretében.

Szakterületek


Választhat, hogy szakosodik az alábbi témák bármelyikében.

ITESS Matematika
Hatalmas kereslet van a matematikus tanárok számára a nemzetközi iskolákban. Nagyon szükségük van arra, hogy segítsenek a fiataloknak a logikai problémamegoldás készségfejlesztésében. A folyamatban lévő technológiai fejlesztésekhez sok tudósra és matematikusra lesz szükségünk a jövőben, és segíthet nekik oktatni. Mint egy matematikai tanár egy nemzetközi iskolában, gyakran multimédiás eszközöket használsz, hogy a matematika világát a tanterembe helyezzük. Az ITESS segít abban, hogy jó matematikusgá, jó tanárgá és inspirációs forrássá válj a tanulóid számára.

ITESS története
Az ITESS történetének tanulmányozása során Ön arra törekszik, hogy a fiatalok tisztában legyenek a történelem befolyásával a körülöttük lévő világgal. Ismerkedjen meg olyan témákkal, mint az ősi történelem, a világtörténelem, a háború és a béke, valamint a történeti kutatások és módszerek. Meg fogja találni a kapcsolatot a szociális földrajz és más társadalmi tanulmányok is. A tanítási történelem didaktikája alaposan lefedi. Tanítása növelni fogja a tanuló megértését, hogy mi vezet a társadalmakban, a múltban és a jelenben. Ez lehetővé teszi számukra, hogy kritikusan gondolkodjanak a teremtett, történelmi mítoszokról.

ITESS németül
Számos nemzetközi iskolának szüksége van a német nyelvű szakemberekre. Olyan fiatalok számára, akik nemzetközi környezetben nőnek fel, előnyt jelent, hogy különböző nyelveket tudnak beszélni. Mint jövőbeni tanár, akkor szembe kell néznie azzal a kihívással, hogy a diákok világszerte ismerkedjenek a német nyelv és kultúra jelentőségével és vonzerejével. Meg fogja találni a vonzó módszereket a fiatalok nyelvi készségeinek fejlesztésében.
Program oktatási nyelve:
Angol

10 további kurzus NHL Stenden University of Applied Sciences »

Utoljára frissítve December 1, 2018
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Price
2,078 EUR
EU-diákok € 2,078. Nem uniós diákok € 7,975
Deadline
Kérj Információt
Application deadline for Non-EU: 31 May. Application deadline for EU: 15 August
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
End Date
szept. 1, 2022
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Application deadline for Non-EU: 31 May. Application deadline for EU: 15 August

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Application deadline for Non-EU: 31 May. Application deadline for EU: 15 August
End Date
szept. 1, 2022