Hivatalos Leírás

Bachelor diploma I Lippstadt Campus

Az elektronika az ipar és az üzleti élet egyik legfontosabb tudományága. A Németországban képzett elektronikus mérnökök kiváló hírnevet szerzettek világszerte.

Rövid információ

Szabványos vizsgálati időszak

7 félév

Gyakorlati félév / félév külföldön

tartalmazza, 5. félév

Fokozat

Mérnöki Alapszak

Az oktatás nyelve

Német (2018-tól kezdődően)

Elhelyezkedés

Lippstadt Campus

Az elektronikus rendszerek mindenütt megtalálhatók

A digitalizálás korában az aktuális alkalmazási területekkel, mint például a kapcsolt és autonóm vezetés vagy az Industry 4.0, az elektronika fegyelme elengedhetetlen. A számítástechnikához fűződő szoros integráció, amely az egyetlen módja annak, hogy komplex, rendszerint interaktív rendszereket fejlesszenek ki, jelenleg az innováció több mint 80% -át biztosítja az alkalmazási területeken, mint például a közlekedés, az orvostudomány, a távközlés, az automatizálás és az intelligens otthon. Az elektronika az ipar és az üzleti élet egyik legfontosabb tudományága. A Németországban képzett elektronikus mérnökök kiváló hírnevet szerzettek világszerte.

A jövő már megkezdődött

Az "Elektronikus mérnöki" főiskola fő célja az, hogy felkészítse Önt az elektronikus mérnök és az aktuális és jövőbeli kihívások szakmai munkájáról. E cél elérése érdekében a program nemcsak az elektronika és a számítástechnika témáinak szoros egymáshoz való viszonyát támogatja, hanem a rendszerfejlesztés holisztikus megértését is szolgálja. Ez lehetővé teszi szabványos modellezési technikák alkalmazását komplex rendszerek kifejlesztésére interdiszciplináris módon, és lehetővé teszi a tervezési modellek közös eszközökkel történő létrehozását és megvalósítását, például a 3D nyomtatási technológiák használatával. Mindent egybevetve olyan oktatást kapsz, amely lehetővé teszi (többek között):

  • hardver / szoftver prototípusok kifejlesztése a nyomtatott áramköri lapok gyártásáig,
  • tervezzen egyszerű vezérlőtechnikai rendszereket az elosztott műszaki rendszerekig / kiber-fizikai rendszerekig,
  • modell komplex rendszer viselkedés a követelményektől a rendszertervezésig és annak prototípusos megvalósításáig,
  • emberi központú rendszerek tervezését és kivitelezését.

Az "Elektronikus mérnöki" szak hallgatók az "Bachelor of Engineering" tudományos fokozatot szerezték.

Légy szakértő

A hatodik és hetedik féléves választható modulok (A és B különös hangsúlyozása) a szabadon választható két fő "Autonomous Systems" és "Embedded Electronic Engineering" tanulmányi területeket kínálják.

Autonóm rendszerek - mély tanulás és kiber-fizikai rendszerek

Az "Autonóm rendszerek" fő témája a mély tanulás és a számítógépes fizikai rendszerek összpontosulása azáltal, hogy elmélyíti kompetenciáit a kapcsolódó technikai rendszerek, valamint a gépi mintafelismerés terén. Feladatokat szerezhet az autonóm rendszerek területén tapasztalható kihívások megértéséhez, például az autonóm vezetéshez, és képes lesz megoldásokat kifejleszteni erre a területre.

Beágyazott elektronika - mechatronikus és időigényes rendszerek

Az "Embedded Electronic Engineering" fő témája a módszerek és a tervezési technikák elmélyítése. Összpontosítunk a hardver / szoftver ko-design technikáinak kompetenciáinak elmélyítésére, a mechatronikus és idő kritikus rendszerek tervezésére, valamint elemzési technikáira.

Modern Labs

A gyakorlati munka részeként a hallgatók megtanulják használni a legkorszerűbb technológiákat és eszközöket. Többek között a következő laboratóriumok állnak rendelkezésre: a Smart Engineering Lab, a PCB Engineering Lab, a 3D Printing Lab, a Hardvertechnikai Lab és a Machine Lab.

Az "Elektronikus mérnöki" program előrehaladása

Karrierlehetőségek

A közvetlen karrier bejutásának lehetővé tétele érdekében az "Elektronikus Mérnöki" főiskolai program nagyfokú gyakorlati jelentőséggel bír. A gyakorlatokat az első félévekben már elvégezték, mint az elméleti elvek kiegészítését. Itt az elméleti alapokat nemcsak gyakorlati egységekké alakítják át, hanem az interdiszciplináris csapatok, az interkulturális kompetenciák, valamint a szóbeli és írásbeli kommunikáció munkáját is támogatják.

Az "Elektronikus mérnöki" képzési program lehetővé teszi a diákok számára, hogy szakképzett munkahelyet szerezzenek számos iparágban, a szolgáltatókkal és a közszférában. A tevékenységi területek többek között az elektromos vagy közlekedési ágazatban találhatók meg: autóipar, repülőgépipar, vasúti és vasúti szállítás, automatizálási technológia, alkatrészek, környezetvédelmi és energiatechnológia, orvostechnika, intelligens otthon, fény- vagy kommunikációs technológia, ipari és a fogyasztói elektronika, a mikrorendszerek, a robotika, a közlekedés és a logisztika.

A megszerzett műszaki és interdiszciplináris képesítések, valamint az "Elektronikus mérnöki" program magas gyakorlati jelentősége miatt a diákok szakképzettséggel és vezetői pozícióval rendelkeznek a következő, jellemző alkalmazási területeken: kutatás és képzés fejlesztése, gyártása, marketingje és értékesítése, szolgáltatási és projektmenedzsmentje.

A kurzus lehetővé teszi a későbbi mesterképzést is, amely kvalifikált tudományos karrierhez vezethet.

Féléves díj

A Hamm-Lippstadt Egyetem szakképzésén csak az úgynevezett "féléves díjat" kell fizetni. Ez a díj kötelező minden diák számára, függetlenül jövedelmétől. Nincsenek további tandíj (2017 októberéig).

A "féléves díj" segítségével a Diákegyetem és a hallgatói képviselők, az Általános Diákbizottság (AStA) szolgáltatásai részesülhetnek. A legfontosabb, hogy féléves jegyet kap a helyi tömegközlekedéshez.

Mindig új

A féléves díj a beiratkozáskor és minden félévben regisztráláskor esedékes. Az összeg meghatározása minden alkalommal. A 2017/18-as téli félévben 263,33 eurót tesz ki a HSHL-ben, és a következő összetevőkből áll:

  • Társadalmi hozzájárulás a diákközösség számára: 81,43 euró.
  • Féléves jegy Észak-Rajna-Vesztfália: 168,90 euró.
  • Diákbizottsági hozzájárulás (AStA): 13,00 euró.
Program oktatási nyelve:
Angol
This course is Nappali bejárós
Start Date
Duration
7 félév
Nappali
Price
263 EUR
Féléves díj
Helyszínek szerint
Dátum szerint

Electronic Engineering