Read the Official Description

Tanári oktatóink a korábbi Visual Imagery Representation részleg és a Grafikai Design, Média és Mozgókép Művészeti Intézet tanáraiból állnak. Tanszékünk oktatási területe kiterjedt a klasszikus kifejezésmódokra, mint az autonóm grafikai tervezés és festészet, valamint a művészi formák digitális változatai. Emellett az alkalmazott és a médiaművészet közötti különbözõ határterületek bemutatása új színt hoz az oktatási palettánkba.

Átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet a hagyományos képi és ábrázolási területeken, valamint tanulmányozhatja az elektronikus képalkotás, a mozgókép és a média világát.

Tanszékünk erős alapot nyújt a diákok számára, hogy megtalálják az utat a hagyományos és a digitális vizuális világban, beleértve a hagyományos, mozi, multimédia és interaktív szegmenseket, amelyek a művészet és a hétköznapi gyakorlati alkalmazások területén alkalmazhatók.

szakirányok:

  • Film és Média szakember
  • Vizuális ábrázolás

A specializáció csak akkor indítható el, ha elegendő számú diák akar csatlakozni a specializációhoz.

FILM ÉS MÉDIA SPECIALIST SPECIALISATION:

A tanfolyam során általános képet kap a mozgókép elméleti és gyakorlati lehetőségeiről, valamint betekintést nyer a szakma egyes szakaszaiból.

A tanfolyam végére biztonságos elméleti ismeretekkel rendelkeznek a vizuális kommunikáció jellemzőiről, és képesek lesznek mozgóképeket készíteni. A kiterjedt gyakorlati képzésnek köszönhetően biztosan megtalálja a területet, amely a legközelebb áll a személyiségéhez és az érdeklődésedhez.

"A mozgóképek gyors tüzében élünk. Minden lehetséges helyről esik le minket: film és televízió képernyők, számítógépes monitorok, mobil bemutatók, prezentációk és reklámok. Szórakoznak, tájékoztatnak és irányítanak bennünket. De ki fog kreatív, okos és művészi módon feltalálni, tervezni, szerkeszteni és rögzíteni a jövő képét? Ez talán csak te. És ezt megtudjátok a Film- és Média-tanulmányi programban. "Kepes András DLA, habil .; Egyetemi tanár, Táncsics Mihály-díj és Prima, Pulitzer-díjas író, televíziós produkciós szakértő, a Művészeti Tanács elnöke

Ez a program az Ön számára tervezett: Ha érdekli a mozgókép különböző formáit, ha érett vizuális intelligenciájával, jó együttműködő és kommunikációs készségeivel

KARRIERLEHETŐSÉGEK:

- a tömegkommunikációra és a médiára szakosodott intézetek számára

-A film utómunka

- a programgyártás szervezője

- szerkesztőségben

-motion képgyártó, aki reklámokat és PR szakembereket keres

CORE SUBJECTS filmelmélet, mozgóképek története, mozgókép-művészeti gyakorlat, mozgókép-technológiák (kameramenedzsment, hangtechnika, videó utómunka, mozgókép-multimédia szoftver); vizuális tanulmány-elemzés és gyakorlat

VISUAL REPRESENTATION SPECIALIZÁCIÓ:

Edzésünkben hangsúlyt kap mind a kézi készségek fejlesztése, a hagyományos és az új technológiák megszerzése, mind a kreatív gondolkodásmód gyakorlása.

Lehet, hogy érdekel az egyéni vagy párhuzamos grafikák, a festészet, a telepítés művészete, a videoművészet, vagy a storyboardok - vizuális forgatókönyvek - a filmgyártás, a képregények és a szalagrajzok, a képzőművészet és design közös területei, valamint a kreatív módszerek kortárs művészet.

Ez a program az Ön számára tervezett: ha a kézi készségek jóak, akkor érdekli a képzőművészet, a gondolkodásod kreatív és eredeti, és szeretné fejleszteni a készségeket magas szinten.

Ebből a programból való készség: készen áll arra, hogy önálló művészként, grafikus tervezőként és könyvtervezőként, illusztrátorként, rajzfilmészként, koncepcióművészként vagy bármely más grafikai terület létrehozójává váljon; alternatívaként tehetsz művészeti műhely vagy kreatív design klub vezetőjeként, vagy múzeumi szakemberként

FELSŐ OKTATÁS: tovább folytathatja tanulmányait a MA grafikus tervezési kurzusán

CORE SUBJECTS: Képzőművészeti tanulmányok; Képzőművészeti technikák; Creative Imagery Studies; Kép és levél: képek és tipográfia; Kortárs képek készítése; A vizuális kommunikáció története és gyakorlata; Vizuális kultúra tanulmányok; Képelméletek; Művészettörténet

"Ezt a területet választottam, mert úgy éreztem, ez a legközelebb áll a képzőművészethez. Az itt töltött öt év megerősítette nemcsak ezt a vélelmet, hanem csodálatos esélyt kínált arra, hogy szorosan együtt dolgozzon, és ötletbe hozzon kiemelkedő tanárokkal és művészekkel. "

MÁRIÁN GÁBOR végzős hallgatója

"Megkaptuk a lehetőséget, hogy elmélyítsük a vizuális reprezentációval kapcsolatos ismereteinket és készségeinket. A képek az életünkben alternatív kommunikációs formaként működnek. Beszélünk egy vizuális nyelven, képesek vagyunk kifejteni gondolataikat, és a legjobb dolog az, hogy létrehozhatunk egy üzenetet, amelyet bárki elolvashat. "

Doktori hallgatónk LAURA LUKÁCS

Program taught in:
Angol
Magyar

See 11 more programs offered by Budapest Metropolitan University »

Last updated May 15, 2018
This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
6 félév
Nappali
Price
3,150 EUR
szemeszterenként nem EU diákok számára; 2300 € / szemeszter az EU diákjai számára
Deadline
Június 30, 2019
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
By locations
By date
Start Date
szept. 2019
Application deadline
Június 30, 2019
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students

szept. 2019

Location
Application deadline
Június 30, 2019
for Non-EU students; 15.01.2019 for EU students
End Date

Welcome to Budapest Metropolitan University