A mûvészeti alapképzés a vizuális képviseletben (korábban: film- és médiaismeretek)

Általános információk

Program leírás

Oktatószemélyzetünk a korábbi Vizuális Kép Képviseleti Osztály és a Grafikai Tervezés, Média és Mozgókép-művészet Intézetének tanáraiból áll. Tanszékünk oktatási köre kiterjed a klasszikus kifejezési módszerekre, például az önálló grafikai tervezésre és a festészetre, valamint ezen művészeti formák digitális variációira. Ezen túlmenően az alkalmazott és a médiaművészet különböző határterületeinek bemutatása új színeket hoz az oktatási palettánkba.

Megszerezheti az átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket a hagyományos képek és ábrázolás területein, valamint megismerheti az elektronikus képek, a mozgókép és a média világát.

Tanszékünk szilárd alapot kínál a hallgatók számára a tradicionális és digitális vizuális világban való út megkereséséhez, ideértve a hagyományos, mozgókép, multimédia és interaktív szegmenseket is, amelyek a művészet és a mindennapi gyakorlati felhasználás területén alkalmazandók.

Szakterület:

 • Film és Média szakember
 • Vizuális ábrázolás

A specializációk csak akkor indulnak el, ha elegendő számú hallgató kíván csatlakozni a specializációhoz.

Film- és médiaszakértő szakirány

A tanfolyam során általános képet kap a mozgókép elméleti és gyakorlati lehetőségeiről, valamint betekintést nyer a szakma egyes szakaszaiból.

A tanfolyam végére biztonságos elméleti ismeretekkel rendelkeznek a vizuális kommunikáció jellemzőiről, és képesek lesznek mozgóképeket készíteni. A kiterjedt gyakorlati képzésnek köszönhetően biztosan megtalálja a területet, amely a legközelebb áll a személyiségéhez és az érdeklődésedhez.

„A mozgóképek gyors tűzvonala alatt élünk. Minden lehetséges helyről esik ránk: film- és televízió-képernyőkön, számítógépes monitorokon, mobil kijelzőkön, prezentációkon és hirdetéseken. Szórakoztatnak, tájékoztatnak és irányítanak minket. De ki fogja kitalálni, megtervezni, szerkeszteni és rögzíteni a jövő képeit kreatív, okos és művészi módon? Lehet, hogy csak te vagy. És ezt megtanulod a Film- és Médiatudományi Programban. ”Kepes András, DLA, habil. Egyetemi tanár, Táncsics Mihály-díj és Prima, Pulitzer-díjas író, televíziós produkciós szakértő, a Művészeti Tanács elnöke

Ez a program az Ön számára készült:

Ha érdekli a mozgóképek különféle formái, ha van érett vizuális intelligenciája, jó együttműködési és kommunikációs képességei vannak.

Törzsanyag

 • Filmelmélet
 • A mozgóképek története
 • Mozgókép-művészeti gyakorlat
 • Mozgókép-technológiák (operatőr tanulmányok, hangtechnika, videó utómunka, mozgókép multimédia szoftver)
 • Vizuális tanulás - elemzés és gyakorlat

Karrierlehetőségek

 • Mozgóképkészítő a tömegkommunikációra és a médiára szakosodott intézetekben
 • Film utómunka
 • Szervező a programgyártásban
 • Szerkesztõ irodák
 • Filmkészítő, reklám- és PR-szakértők számára

Vizuális képviselet specializáció

Képzésünkben hangsúlyt fektetünk a kézi készségek fejlesztésére, a hagyományos és az új technológiák elsajátítására, valamint a kreatív gondolkodásmód gyakorlására.

Lehet, hogy érdekel az egyéni vagy párhuzamos grafikák, a festészet, a telepítés művészete, a videoművészet, vagy a storyboardok - vizuális forgatókönyvek - a filmgyártás, a képregények és a szalagrajzok, a képzőművészet és design közös területei, valamint a kreatív módszerek kortárs művészet.

Ez a program az Ön számára készült:

Ha jó kézi készségeid vannak, érdekli a képzőművészet, gondolkodásmódja kreatív és eredeti, és magasabb szintre szeretné fejleszteni képességeit.

Törzsanyag

 • Képzőművészeti tanulmányok
 • Képzőművészeti technikák
 • Kreatív képi tanulmányok
 • Kép és levél: Képek és tipográfia
 • Kortárs képi gyakorlatok
 • A vizuális kommunikáció története és gyakorlata
 • Vizuális kultúra Tanulmányok
 • Képelméletek
 • Művészettörténet

A program befejezése után

Ön készen áll arra, hogy független művészként, a grafikai tervező festőjeként, valamint könyv tervezőként, illusztrátorként, karikaturistaként, koncepció művészként vagy bármely más grafikai terület alkotójának dolgozzon; Alternatív megoldásként egy művészeti műhely vagy kreatív formatervezési klub vezetőjeként vagy múzeumpedagógusként is dolgozhat

Felsőoktatás

Folytathatja tanulmányait a grafikai tervezés MA szakán.

"Ezt a területet választottam, mert úgy éreztem, ez a legközelebb áll a képzőművészethez. Az itt töltött öt év megerősítette nemcsak ezt a vélelmet, hanem csodálatos esélyt kínált arra, hogy szorosan együtt dolgozzon, és ötletbe hozzon kiemelkedő tanárokkal és művészekkel. "

MÁRIÁN GÁBOR végzős hallgatója

"Megkaptuk a lehetőséget, hogy elmélyítsük a vizuális reprezentációval kapcsolatos ismereteinket és készségeinket. A képek az életünkben alternatív kommunikációs formaként működnek. Beszélünk egy vizuális nyelven, képesek vagyunk kifejteni gondolataikat, és a legjobb dolog az, hogy létrehozhatunk egy üzenetet, amelyet bárki elolvashat. "

Doktori hallgatónk LAURA LUKÁCS

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ atti ... Tovább

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ attitude. Creativity is the force organizing everyday life at the University paving the way to the future success of our students. We offer a stimulating environment and a unique atmosphere that motivate our students to make use of a wide range of unparalleled opportunities and apply their knowledge in practice looking for new, innovative solutions. This inspiring world offers the key to creative thinking, which is the most immediate expectation in today’s labour market and a crucial issue of the future. Kevesebb