Hivatalos Leírás

Általános információk A program:

  • A tanítás nyelve: arab
  • Credit óraszám: 132
  • A vizsgálat időtartama: 4 év

Program leírás

Ez a program középpontjában az alapjait a régészet és jelentősége a tanulmány a régió történelmét és az ősi civilizációk. A kínált kurzusok a tanszék foglalkozik tisztázzák a fejlesztési és elveit régészet és jelentősége a tanulmány a régió történelmét és ősi civilizációk a tárgyi emlékek. A diákok megtanulják felismerni az ősi civilizációk a régióban, a jellemzői a régészeti maradványok, és ahogyan ezeket az emlékeket kelt, elemezni és tanulmányozni. A kar tagjai a tanszék folytat ásatásokat és a helyszíni projektek régészeti lelőhelyek, ami általában végzett együttműködve a külföldi egyetemek és intézmények.

Bachelor követelmények programok tanított arab

  • Kötelező követelmények: (12 Cr. Hr.) Az alábbiak szerint
Acourses701

Minden új hallgatók kell tenniük a nyelvvizsga arab nyelv, angol nyelv és számítógépes ismeretekkel. Diákok, akik nem sikerül egyes vizsgák van szükség, hogy az alábbi plusz előfeltétele természetesen (099):

Acourses702
  • Szabadon választható kurzusok (15 Kr. Hr.)

A következő kurzusok kell venni a szolgáltatást tanfolyamok kívülről Kar Régészeti és Antropológiai:

Acourses703

Tanterv

A diákok kapnak egy Bachelor diploma Régészeti befejezésekor a következő tanfolyamok: A. University Követelmények (27 Kr. Hr.)

  • Kötelező tanfolyamok (12 Kr. Hr.)
  • Szabadon választható kurzusok (15 Kr. Hr.)

B. Kar Követelmények (21 Kr. Hr.)

Acourses704

C. osztály Követelmények (84 Kr. Hr.)

Természetesen Symbol & No. A kurzus címe Tanfolyam leírása
Arch 101 Bevezetés a régészet Ez a kurzus a bevezetés az elmélet, módszerek és célok a régészet, amellett, hogy a kapcsolat a régészetet történelmi, művészeti, tudományos és egyéb tudományágak. Ebben természetesen a diákok megvizsgálják a régészet és a szakmai etika; régészet közérdeket; és jogi szervezetek régészet.
Arch 102 Origins of Civilization Ez természetesen bemutatja összehasonlítása eredete és intézmények civilizációk a régi és az új világ, beleértve az első államilag szervezett társadalmak Mezopotámia, Egyiptom, Levant, az Indus-völgy, Kína, az Égei-, Mezoamerika és Peru.
Arch 106 Régészeti Elmélet és értelmezés Ez a kurzus célja, hogy széles körű bevezetés a történelem régészeti gondolat, valamint a lehetőséget, hogy vizsgálja mélyreható kortárs témák régészeti elmélet. Ez lesz beállítva keretében a 20. századi régészeti paradigmák, nevezetesen a kultúra történetében, folyamati ( „új”) a régészet és utáni folyamati (értelmező) régészet
Arch 110 Bevezetés az őstörténet Ez a kurzus célja, hogy bemutassa a bevezetés a előtörténete a világ kezdve a paleolit ​​keresztül tárták korszakok (1000000 -3500 BC) a Közel-Keleten. Tárgyalja a régészeti idő megosztottság, emberek, régészeti maradványok, különös hangsúlyt fektetve a jellemzőit minden korszak a helyszínek helyszín és elszámolási minták, építészet, művészeti, vallási gyakorlatokat, és az ipar, beleértve a kő (kovakő, bazalt és mások), a csont és mások.
Arch 111 Őskori Art Ez természetesen magában foglalja tanuló emberi ősi kezdettől fogva a felső paleolitikum Európában. A kurzus vizsgálja a feltárt műtárgyak kelt az epi- paleolit, neolitikus és kalkolíkium fedetlen helyek elosztva az ókori Közel-Keleten. A tantárgy keretében a gyártási anyagok, típusú objektumokat és a díszítő elemek rájuk
Arch 114 Bevezetés a muzeológia Bevezetés a muzeológia
Arch 125 Bevezetés a klasszikus régészet Ez természetesen tanulmányozza a történelmi, politikai, társadalmi és gazdasági szempontból a görög és a római civilizáció. A kurzus hangsúlyt a maradványait e civilizációk mind a nyugati és a keleti világ és a saját fejlesztések és terjedtek el a Földközi-tenger térségében.
Arch 126 bizánci régészet bizánci régészet
Arch135 Iszlám művészet és építészet Ez természetesen magában foglalja a gyökerei és fejlődése az iszlám művészet és az építészet, annak jellemzőit és előnyeit, a tanulmány a modell építészeti elemek, kupolák, minaretek minbars, és az iszlám motívumok, mint a festmények, mozaikok, kéziratok és iszlám festôiskolákról, a hangsúlyt a vallási építészet, civil és katonai, mecsetek, paloták és elméletek orientalisták területeken az iszlám építészet és a művészet.
Arch 136 iszlám numizmatika Ez természetesen foglalkozik az iszlám pénzérmék kezdve az első szakaszában a forgalomból az arab iszlám állam, mert az előre lokalizációs fázisban, amíg az előrehaladott fejlődési szakaszban az iszlám érméket. A kurzus középpontjában az iszlám pénzérmék számos iszlám államok és korszakok
Arch 140 Bevezetés az Application of Sciences Régészet Ez természetesen bemutatja a viszonyát a régészet és az alkalmazott tudományok és áttekintést ad az alkalmazott fizikai, kémiai, geológiai és biológiai elméletek és módszerek megtalálását, társkereső és tanulmányozza a régészeti lelőhelyek és továbbra is.
Arch 141 Régészeti fémek, kerámia és üveg Ez a kurzus középpontjában a tanulmány az ősi technikák fémek előállítása és gyártása. A tantárgy keretében ókori kohászati ​​helyek, beleértve a feltárás és értelmezését, a geológia a kohászati ​​alapanyagok és ősi olvasztás és kohászati ​​folyamatokban. A tanfolyam is ad egy tanulmányt a nyersanyagok ősi kerámia és az üveg és a gyártási folyamatok és azok fejlesztése az időben. A tanfolyam célja, hogy ezeket az anyagokat provenancing és kimutatása a gyártási technológiákat. A látogatás Fenan rézbánya dél Jordan tartalmazza.
Arch 215 Bronz és vaskorban Jordánia A tanfolyam szolgáltat bevezető tájékoztatás a bronz- és vaskor Jordániában. Ez vizsgálja az időrendet, a régészeti anyag az egyes időszakok / al-időszakban. A tanfolyam bemutatja továbbá a vita néhány városállam a bronz- és vaskor, különösen a királyság az Ammon, Moáb és edomiták a vaskor.
Arch 220 Nabataean Kultúra Ez természetesen tanulmányozza a különböző aspektusait az arab Nabataean kultúra, beleértve a Nabataean települések, az építészet és a művészetek.
Arch 231 Iszlám Régészeti Marokkóban és az al-Andalúz Ez a kurzus középpontjában az iszlám építészet Marokkó és az Al-Andalúz, mint a mecsetek, iskolák, templomok, kupolák, szökőkutak és díszítő elemek és művészeti és építészeti hatások között kicserélt keleti iszlám világ és a Nyugat.
Arch 240 Rekonstrukciója Korábbi Technologies Ez a tanfolyam bemutatja a diákokat, hogy az alapanyagok és a gyártási technikák által használt ősi ember, hogy készítsen az eszközöket és anyagokat. A kurzus vizsgálja a mögöttes tényezők a választás és a manipuláció nyersanyagok ókori ember számára a termelés az anyagok és eszközök, beleértve a kövek, kerámia, fém és üveg. Arra összpontosít, hogy a fejlesztés a gyártási technológiák ezen anyagok segítségével korszakban
Arch 301 Field régészet Ez a kurzus a gyakorlati képzés a hallgatók számára a módszerek és technikák a földmérési és földmunka régészeti lelőhelyek, dokumentálása helyszínek és anyagok in situ megőrzését régészeti anyag, csomagolás, rakodás és szállítás.
Arch 311 lithic Tools Ez természetesen meg fogja vizsgálni lithic eszközök, a technológia, gyártási technikák és morfológiája, a paleolit ​​kor, míg a történelmi korszak. A tanfolyam magában gyakorlati képzést a gyártás és a használat lithic eszközöket.
Arch 312 ősi Fazekas A diákok fogják bevezetni, hogy a gyártási technológiák kerámia, a neolit ​​kortól a hellenisztikus időszakban. A tanfolyam meg fogja vizsgálni kerámiaedények szerint alakjuk, kronológia és díszítő elemek. Gyakorlati munka a gyártás és felhasználás szerepelni fog a tanfolyam
Arch 315 Ősi archaeology Egyiptom és Mezopotámia Ez természetesen vizsgálja mezopotámiai régészet őskortól egészen Nagy Sándor invázió és az egyiptomi régészet az idő a létesítmény dinasztikus akár klasszikus időszakokban. Focus lesz a fő régészeti leletek a speciálisan építészet és a művészet.
Arch 321 Öntözés és Mezőgazdasági rendszerek a klasszikus periódus A kurzus vizsgálja az öntözés és mezőgazdasági rendszerek a klasszikus időszak, valamint a víz-ellátási rendszerek számára, mint a csatornák, tartályok, gátak, és a medencék. Ez foglalkozik továbbá a mezőgazdasági termelés, a gazdasági és a mezőgazdasági feltételeket az egyes kultúra.
Arch 325 Klasszikus művészet és architektúrák A kurzus tanulmányok különböző aspektusait a klasszikus művészet és az építészet, amely abból ered, több kultúra: a minószi, mükénéi, az etruszk és a föníciai. Ez is tanulmányok a keleti kultúrák, mint például a Palmyraean kultúra beleértve annak különböző művészeti, a koncentráció a származási ezen művészetek annak a fejlesztés különböző fázisaiban.
Arch 335 Iszlám régészet Bilad esh-Sham Ez természetesen magában foglalja a tanulmány a jordániai és palesztin civilizáció során különböző iszlám korszakok, beleértve Omajjád, Abbasid, Fatimid, Ayyubid, mameluk és oszmán „ez a tanulmány tartalmazza a modell a vallási, civil és katonai emlékek, mint például a Dome of the Rock Al-Aksza mecset, az Omajjád paloták, kastélyok iszlám Ajloun, Karak, Shobak és Aqaba
Arch 340 Tudományos elemzés a régészeti anyag Ez természetesen ismerteti a hallgató számos fontos elemzési technikák és módszerek hasznosak a vizsgálat során a szerves és szervetlen régészeti anyagok. Ez egy elméleti bevezetése ezeket a módszereket, valamint gyakorlati képzést a módszerek kiválasztását. A lehetőségeit és korlátait a módszereket tárgyalták specifikus esettanulmány.
Arch 342 Módszerek geodéziai Régészet Ez természetesen magában foglalja az alkalmazás a hagyományos és a modern módszerek és technikák, hogy felfedezzék a régészeti lelőhelyek és anyagok. Általános elvek és alkalmazása távérzékelés, légi fényképezés, geofizikai és termikus kutatásából technikát tárgyalja ezt a folyamatot.
Arch 424 Klasszikus régészet Bilad esh-Sham Ez természetesen vizsgálja a klasszikus kultúrák Jordan, a hellenisztikus korban a negyedik században. A kurzus kiterjed intenzív tanulmányozása elterjedésének hellén és a római civilizáció a keleti, különösen Jordániában, ez magában foglalja a tanulmány a települések, városi terv, művészeti, építészeti.
Arch 425 klasszikus kerámia A diákok fogják bevezetni, hogy a leírás kerámia hellenisztikus és római időszakok általában, és azokat, amelyek elterjedt a hellenisztikus, római, bizánci és keleti világban. A tanfolyam meg fogja vizsgálni a helyi és importált kerámia edények az anyag típusa, kronológia és díszítő elemek, továbbá a termelési központok.
Arch 431 Iszlám Régészeti Egyiptom és az Arab-félsziget Ez természetesen magában foglalja a tanulmány az iszlám építészeti emlékek és a művészet az Arab-félszigeten, Jemenben és az Arab Öböl-államok építése óta a Próféta Mecset - béke legyen vallja, és a későbbi fejlemények az építészeti oldalán, mint a tanfolyam foglalkozik a tanulmány az építészet és az iszlám művészet Egyiptomban, különösen az utóbbi időszakban, például a Ayyubid, mameluk és oszmán, mint Gates, iskolák, khankahs, mecsetek, kórházak (Bimarstans) az építészet és térbeli eloszlása ​​a város Kairóban.
Arch 435 iszlám kerámia Ez természetesen magában foglalja a tanulmány az ipar és a technika az iszlám kerámia keresztül iszlám időszakokban, például Omajjád, Abbasid, mázas kerámia és a fémes csillogású pékáru, továbbá a mindennapi használat során az iszlám kerámia és minták díszítő, és annak alakulását a későbbi iszlám időszakokra, beleértve Fatimid szeldzsuk, Ayyubid, mameluk és oszmán időkben.
Arch 440 Kormeghatározási módszerek és kronológia Ez természetesen magában foglalja a különböző technikák által alkalmazott régészek randizgatni régészeti és anyagok. Az általános alapelvek és alkalmazások relatív társkereső, mint a rétegtan és a tipológiai szekvenciák és abszolút társkereső technikák alapján radioaktivitás, mint a radiokarbon, thermo lumineszcencia, urán-sorozat, stb vannak ezen a kurzuson
Arch 455 Ókori írások Bilad esh- és Arab-félsziget Ez természetesen magában foglalja az evolúció az arab-iszlám írások azonosításával formája és típusa (Kufi, naskhi, thuluth és Riq'ah), amelynek hatálya a homlokzatok iszlám épületek, mint például az alapító szövegekben és egyéb díszítő elemek, valamint a hangsúlyt a régészeti anyagok és díszítő írások jelentőségét a régészeti és történeti pont nézetet elemzésével kiválasztott mintákat az arab-iszlám írások.
Arch 460 Régészeti irodalmi szövegek angol Olvasás kiválasztott szövegek akkreditált angol nyelvű hivatkozások és cikkek, összefoglalja annak tartalmát, és mérjük a tanuló képes legyen megérteni a szöveget, majd lefordítani arab nyelvet, ráadásul írásban munkaanyagok angol különböző témákban a régészet területén.
Program oktatási nyelve:
Arabic (Jordan)

8 további kurzus Yarmouk University »

This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date