A Circus és a Performance Art Akadémia (ACaPA)

A Fontys School of Fine Arts és Performance Art (ACaPA) a Fontus School of Fine és Performing Arts négyéves, teljes idejű tanulmányi programot kínál úttörő, megkülönböztető művészi formával. A nemzetközi orientált tanulmány nemzetközileg elismert akadémiai diplomát szerzett magának a szakképzésnek, mint cirkuszi előadóművész, és magasan képzett csapat és egyértelmű misszionárius. Kivételes kiképzési lehetőségeket is kínálunk.

Kortárs cirkusz

Több mint két évtized óta a cirkusz hiteles művészetként revitalizálja, amely inspirációt jelent más előadóművészetekről és képzőművészetekről. Ezzel egyidejűleg a cirkusz gazdagítja ezeket a művészi formákat, serkenti az előadóművészetben az úttörő kortárs alkotást. A "kortárs cirkusz" kifejezés nem csak az úgynevezett "Új Cirkuszt" (amely gyakran a cirkuszszínházhoz hasonlítja), hanem a cirkuszi művészet minden mai típusát.

A professzionális cirkuszi előadó egy magasan képzett művész, aki egy vagy két cirkuszi technikát kivételes szinten elsajátít. Emellett széleskörű ismeretekkel és ismeretekkel rendelkezik más művészeti formákban (tánc, színház, előadóművészet, színpadiográfia, zene), és képes kísérletezni, keverni és egyesíteni ezeket a művészeti formákat, és értelmet adni előadásaiknak.

A teremtés technikáit mesteri és egyedi formát ad az előadásoknak. Egyéni előadóként vagy egy csoport tagjaként dolgozik. Képes tolmácsként és szerzőként / alkotóként dolgozni. Mint vállalkozó, képes kezelni szakmai karrierjét, előmozdítani önmagát, és művészként elhelyezni magát a társadalomban.

Tanulmányi program

Az innovatív tanulmányi program tartalma kombinálja a technikai kompetenciák magas szintű megszerzését és végrehajtását egyéni és kollektív alkotási folyamatban. Ösztönözni kell a személyes művészi profilodat alkotóként és előadóművészként a cirkuszi művészetben. A tanulmány tudományos alkotóeleme ösztönzi a művészetek és a művészek kultúrán és társadalomban elfoglalt helyének tükrözését, és számos célt szolgál. Egy átlagos tanulmányi év augusztus végéig kezdődik, és július második felére tart. A normál iskolai tevékenységek 40-42 hetesek, beleértve a vizsgálati és gyártási időszakokat is.

A program célja:

 • Képzeld el Önt, mint sokoldalú, magasan képzett cirkuszi művész, aki a kortárs cirkusz és a cirkuszi előadóművészet szakterületének különböző ágaiban előadóként és alkotóként dolgozik;
 • Fejlessze fizikai, technikai és kreatív tehetségét a lehető legmagasabb szinten;
 • Adj egyedi, elkülönült és világos formát a művészi profilodhoz;
 • Stimulálja mind az alkalmasságát, mind a szenvedélyét az egyéni és a kollektív teljesítményhez
 • Ösztönözni és elősegíteni az intenzív kapcsolatfelvételt a szakterületen a tanulmány kezdetekor, hogy szembenézzen a szakmai gyakorlat valóságával és aktualitásával.

Tanulmányi program tartalma

A program nyolc modulból áll. Minden modul egy bizonyos számú tantárgyat foglal magába, amelyek integratív és progresszív módon járulnak hozzá az oktatási célok eléréséhez. A modulok a tanulmányok négy éve alatt vannak elosztva, a különböző fázisok konkrét célkitűzéseinek megfelelően.

modulok

 • cirkuszi technikák
 • kifejezés és értelmezés
 • alapvető testképzés
 • elmélet és módszerek
 • laboratórium és kutatás
 • előadások / produkciók
 • karriertervezés és menedzsment
 • kisebb

Nemzetközi orientáció

A cirkusz kezdettől fogva globális művészeti forma. A cirkuszi művész szakma nem korlátozódik a nemzeti határokra. Az oktatás egyértelműen a nemzetközi és a határokon átnyúló együttműködésre épül. Ez a filozófia egyértelműen tükröződik az Akadémia tanulmányi programjában.

Az ACaPA tagja a Szakiskolai Szakiskolák Európai Szövetségének (FEDEC).

Együttműködünk a nemzetközi felsőoktatási intézményekkel, különösen a cirkuszban, diákok és tanárok csereprogramjaival. Bemutatjuk diákjainknak, hogy tanulmányaik egy részét egy külföldi iskolában töltsék, elmélyítsék és bővítsék tanulmányaikat, vagy speciális szakmai profiljukra szakosodjanak. Ugyanakkor az Akadémia külföldi diákokat szeretne vonzani az európai és a tengerentúli országokból. Ez lehet akár teljes munkaidőben, akár rövidebb időszakokban (a csereprogramok részeként). Az angol nyelvnek a hivatalos tannyelvnek kell segítenie ezt a lehetőséget.

Szándékú projekt

A Circus és Performance Art (ACaPA) Fontys Akadémia az INTENTS projekt partnerségének részét képezi a cirkuszi művészet tanári szakma meghatározásának és elismerésének.

Felszerelés

A Circus és Performance Art Akadémia rendkívüli képzési lehetőségeket kínál. A legmodernebb edzőtermeink jól felszereltek és a cirkuszi képzés igényeihez igazodnak, mint pl. A légi és padló akrobatika, bukdácsolás és trambulin, zsonglőrködés, szűk vezetékek és így tovább. A Tánc- és Színházi Akadémiákkal együtt olyan fantasztikus lehetőségeket osztunk meg, mint pl. Lebegő padlóval rendelkező táncstúdiók, teljesen felszerelt színház, előadótermek és osztálytermek az elméletosztályokhoz.

Diákként hozzáférhet a multimédiás berendezésekhez, a multidiszciplináris könyvtárhoz és dokumentációs központhoz, számos számítástechnikai és elektronikus tanulási környezethez, valamint a teljesen felszerelt fa-, fém- és nyomtatási műhelyekhez.

Felvételi követelmények

Mint leendő bachelor hallgatója, a holland szabványoknak megfelelő középfokú végzettséggel kell rendelkeznie. Ahhoz, hogy a Fontys University of Applied Sciences beiratkozhassanak, a hallgatóknak felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük középfokú középiskolai diploma oklevéllel, jó eredménnyel. Ez azt jelenti, hogy:

* A holland hallgatók számára: vwo-, havo- vagy mbo-diploma
* Német diákok számára: Fachabitur vagy Abitur (Fachhochschulreife vagy Allgemeine Hochschulreife)
* Más nemzetiségű hallgatók esetében: középiskolai diploma / GCE vagy azzal egyenértékű, pl. A brit GCE A-szint vagy GCSE A, B vagy C, nemzetközi érettségi, francia érettségi vagy amerikai felsőoktatás )

Az oklevelén kívül kérjük, mellékeljen további tudományos képesítést, ha rendelkezésre áll (különösen a matematika és a gazdaság területén). Pl. További tanfolyamok, workshopok, projektek vagy versenyeken való részvétel.

Nyelvi követelmények

Az angolul tanított programok esetében az alábbi minimális angol nyelvtudás szükséges:

 • IELTS 6.0
 • TOEFL 550-es papír
 • TOEFL számítógép 213
 • TOEFL internet 79/80
 • TOEIC * 670
 • Cambridge ESOL CAE-C

* csak akkor, ha az egységek "beszéd és írása" és "hallgatás és olvasás" sikeresen eljutottak.

Az angol nyelvtudás szintjének mindig meg kell felelnie a választott Fontys program bejegyzés követelményeinek. A Fontys mindig fenntartja magának a jogot, hogy nyelvtudás-tesztet kérjen a pályázók összes kategóriájához.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
Fontys University of Applied Sciences

17 további kurzus Fontys University of Applied Sciences »

Utoljára frissítve Január 24, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
48 hónapok
Nappali
Price
9,600 EUR
EGT-hallgatók: 2.060 EUR Nem EGT-beli hallgatók: 9.600 €
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date