Hivatalos Leírás

Bachelor élettudományok

Szeretné használni a tudományt, hogy javítsa a világot, amelyben élünk? Hogy megoldást találjanak a világ élelmiszerhiányára? A rák gyógymódjaira? Ezek és más fontos előrelépések mind a laboratóriumi kutatásokkal kezdődnek. A Life Sciences-t a HAN Alkalmazott Tudományok Egyetemen tanulmányozva szilárd alapot kap ez az izgalmas területen.
Helyszín: Nijmegen
Időtartam: 4 év
Diploma: Bachelor of Science
A tantárgy kezdete: szeptember

Az Élettudományok megszerzi a készségeket és a megértést a laboratóriumi kutatások elvégzéséhez különböző tudományos környezetben, beleértve az alapvető kutatásokat és a minőségellenőrzést. Speciális molekuláris növénybiológiára, molekuláris pathogenezisre vagy biotechnológiára specializálódhat. A gyakorlati tapasztalatai és tudományos ismeretei és készségei értékes eszközként szolgálnak a munkáltatók széles köréhez.

Elmélet és gyakorlat

Az elmélet és a gyakorlat elválaszthatatlan a HAN Alkalmazott Tudományok Egyetemen. Szolid elméleti alapot kapsz, mivel az előadók az élettudományok valamennyi jelenlegi kutatási témáján keresztül vezetnek. De ezzel egyidejűleg egyenesen a gyakorlatba merülsz a laborban. Valójában a felét az idő tölti gyakorlati munkával. Ez azt jelenti, hogy 4-6 fős csoportokban dolgozik olyan projekteken, amelyek az élettudományok valódi problémáival foglalkoznak. Azért, mert a HAN Alkalmazott Tudományi Egyeteme együttműködik a holland és külföldi vállalatokkal és kutatóintézetekkel, legmodernebb kutatási projekteket dolgozhat. Ez felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot, valamint problémamegoldó és kommunikációs készségeket kínál, amelyek nagy igényeket támasztanak a munkaerőpiacon.

Kutatás

A HAN Biocentre-nél a személyzet és a hallgatók gyakorlati alapú kutatásokat végeznek, amelyek a szakterületen feltett kérdésekre találnak választ. A központ a biológiai felfedezésre összpontosít, amely magában foglalja a biomolekulák, például a fehérjék és a metabolitok felfedezését, elemzését, előállítását és alkalmazását. Élettudományi hallgatóként más egyetemeken és intézeteken folyó különböző kutatási projektekben is részt vehet. Néhány diák vett részt a melanómák kutatásában a Patológiai és Rákbiológiai Tanszéken (Vanderbilt University Nashville). Mások hozzájárultak az Oxfordi Egyetem biokémiai tanszékének kutatásához. Ez magában foglalja a C. elegans, a fonálféreg, amely lehetővé teszi patológiás állapotok, például tumorképződés tanulmányozását.

Lab létesítmények

Tanulmányai során kiváló laboratóriumi lehetőségekhez is hozzáférhet. Az összes alap, valamint a fejlett készülék megtalálható ott. Mi több, a speciális mikrobiológiai, növényi és biokémiai laborok lehetővé teszik a DNS, RNS és fehérje kutatását. A sejtek láthatóvá tételéhez fénymikroszkópiát, fluoreszcens mikroszkópiát és elektronmikroszkópiát használhatunk. A bőrrákra vonatkozó molekuláris kutatáshoz hozzáférést biztosít a valós idejű PCR készülékhez, nagy teljesítményű lemezleolvasóhoz és áramlási citométerhez. És a biológiai termékek előállításához használhatja az erjesztési laborot, ahol ideális körülmények között a baktériumok, gombák és élesztők fermentálhatók.

1. év

Az Ön 1. évében szilárd alapot kap az élettudományokban, és megtanulja az alapvető elméleteket és a labortechnikákat. Ugyanakkor a csoportos projektekkel együtt folytatódhat, amelyek segítenek abban, hogy megtanuljanak türelmesen foglalkozni a tényleges élettudományi kihívásokkal, például a rákkutatással.

A tantárgy áttekintése 1. év

 • Cell Biology
 • Molekuláris Biológia
 • BIOKÉMIA
 • Mikrobiológia
 • GENETICS
 • kémia
 • Laboratóriumi matematika
 • Hibaelemzés
 • bioinformatika
 • matematika
 • Egynapos mini munkahely

2. év

A 2. évtől kezdődően az előadók megkérdőjelezik Önt, hogy önállóan dolgozzanak, így tapasztalattal rendelkeznek a kutatások létrehozásában, a kutatási eredmények elemzésében és értelmezésében. A második év végén készen áll a szakirány kiválasztására: molekuláris növénybiológia, molekuláris patogenezis vagy biotechnológia.

Tanfolyam áttekintése 2. év

 • Molekuláris és biokémiai kutatás
 • Az emberi, növényi és mikroorganizmusok közötti kölcsönhatás

3. év

A 3. évében egy féléves munkát végez egy kutatóintézetben, egy oktató kórházban vagy egy cégnél Hollandiában vagy külföldön. Ez növeli a szakmai ismereteit és készségeit, és felkészíti Önt a nemzetközi munkaerőpiacra. Ön szabadon választhatja ki a saját munkahelyét, így lehetőséget kap arra, hogy megtapasztalja az adott területen kíváncsi területet. Néhány diák elvégezte munkáját a Keygene NV mezőgazdasági üzemben, míg mások a bonni egyetemen Németországban. Mielőtt elkezdené, olyan előkészítő programot követ, amely a munkahely minden lényeges szempontját kezeli.

A tanfolyam áttekintése 3. évfolyam

 • Biomedical Research
 • Molekuláris Növénybiológiai Intézet
 • biotechnológia
 • Szakmai gyakorlat
 • Választani (3. vagy 4. év)

4. év

A kurzus harmadik vagy negyedik évében választható félév, amelyben szélesíti vagy szakosodik a tudásod. A HAN számos kitűnő választót kínál az élettudományok területén: Biorefinery, Molecular Plant Biology or Research. De talán inkább a szárnyak elterjesztését javasolhatja egy másik hollandiai vagy külföldi egyetemen. Talán folytatni szeretné a tanulmányait a Bachelor diplomája után. Ebben az esetben egy áthidaló "elő-mester" program nagyszerű lehetőség. Akárhogy is, a HAN-ban bátorítjuk, hogy megtalálja az Önnek megfelelő utat.

A tantárgy áttekintése 4. évfolyam

 • Választani (3. vagy 4. év)
 • Graduation Assignment

A 4. éveddel készen áll arra, hogy eddig a legnehezebb lépést tegye: a diplomaosztályod. Ez gyakorlati tapasztalatot nyújt saját kutatási projektjének megtervezésében és kivitelezésében egy cégnél vagy kutatóintézetben. Ez a projekt az élettudományok egyik fő témájára fókuszál. Ha elkészült, akkor professzionálisan bemutatja az eredményeket. Diplomaosztályát Hollandiában vagy külföldön egy cégnél, kutatóintézetben vagy kórházban teheti meg. A megelőző diákok a Merck / MSD és a Synthon Biopharmacueticals cégeknél vagy az egyetemek kutatási részlegénél, például a skóciai Dundee Egyetemen vagy az ausztráliai Queensland Egyetemen végeztek feladatokat.

Nemzetközi környezet

A Life Sciences kurzus erős nemzetközi hangsúlyt kapott. Lehetővé teszi, hogy külföldön tanulhasson és dolgozhasson a Hollandián kívüli cégnél a munkahelyén vagy a diploma elvégzésénél. Emellett az osztálytársai 25 különböző országból érkeznek, így különböző kulturális szokásokat és ötleteket vesznek fel, és megtanulják, hogy kulturálisan tudatában legyenek. Ön is részt vesz a nemzetközi együttműködésben különböző kutatási projekteken keresztül. Mindez felkészíti Önt egy karriert nemzetközi környezetben.

Karrier kilátások

Élettudományi végzettségként kereskedelmi vagy magánszférában dolgozhat. Ez egy kutatóintézetben, egy kórházban, egészségügyben vagy gyógyszergyárban lehet. A munka típusa magában foglalja a betegségek felkutatását, új gyógyszerek tervezését vagy minőségbiztosítását. A diplomások munkát szereznek:

 • Tudományos segédmunkatárs
 • Kutató
 • Junior projektvezető

Masters?

Szeretné folytatni tanulmányait? A BSc a HAN, akkor tapasztalat sima átmenet a HAN Mester Molecular Life Sciences. Vagy választhat egy másik Masters programot, például Molecular Chemistry, Hollandiában vagy külföldön.

Tanulmányi terhelés hetente

 • Kapcsolattartási órák száma: 20
 • Egyéni tanulmányi órák száma: 20

Divízióelmélet, gyakorlat és tanulmányi coaching

 • Elmélet: 50%
 • Gyakorlat: 40%
 • Tanulmányi coaching: 10%
Program oktatási nyelve:
Angol

6 további kurzus HAN University of Applied Sciences »

This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Price
2,060
EU / EEA diákok: 2060 euró, nem EU-s diákok: 8 465 euró
Deadline
Kérj Információt
Non-EU candidates must apply before the 1st of June
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Non-EU candidates must apply before the 1st of June

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Non-EU candidates must apply before the 1st of June
End Date