Építészmérnöki Bachelor (B.Arch.)

Általános információk

Program leírás

A program ötéves program, amely két kötelező nyári gyakorlati képzést tartalmaz.

A program célja a hallgatók kritikai gondolkodásának ápolása és képességük fejlesztése az épített környezet jelentős javítására; diplomáinak aktív részvételével Katarban és a régióban az építész szakmában. A hallgatót megtanítják egyensúlyba hozni az építész számára szükséges különféle ismeretek között. Ennek a programnak a diplomája több szerepet is megtapasztalhat a katari társadalomban, és versenyezhet társaival, miközben sajátosan elhelyezkedik a versenyképes globális piacon.

Az Építészmérnöki és Várostervezési Minisztérium az NAAB (Nemzeti Építészeti Akkreditációs Testület, az Egyesült Államokban) alapvető ekvivalenciaeljárásokon vesz részt az építészmérnöki Bachelor Programban. A program nők számára érhető el.

artificial islands, qatar, doha

Belépés

A felvételi követelmények a pályázattípustól függően változnak (új, átszállási, látogató vagy nem diplomás jelentkezők). Kérjük, forduljon hozzánk további információért a felvételi követelményekről.

Tanulói eredmények

Az Építészmérnöki Bachelor program célkitűzései számos tanulási eredményt tartalmaznak. Ezek az eredmények közvetlenül kapcsolódnak az építész szakmához, annak gyakorlásának módjához és az ilyen gyakorlathoz szükséges tudáskomponensekhez. Az alábbi kimeneti lista az elvárt minimális kimeneti eredményeket tartalmazza, ezért nem kizárólagos. Konkrét gyakorlatok, valamint egyéni és csoportos projektek további eredményeket érhetnek el:

  • Képes koncepcionálni és összehangolni a terveket, foglalkozva az építészet társadalmi, kulturális, környezeti és technológiai vonatkozásaival.
  • Képesség felismerni az emberek és az épített környezet közötti dialektikus kapcsolatot az ÖET / arab régióban. Képesség felismerni az igények, értékek, viselkedési normák, társadalmi minták sokféleségét, mivel ezek kapcsolódnak az épített környezet megteremtéséhez. Képesség felismerni az igények, értékek, viselkedési normák, társadalmi minták sokféleségét, mivel ezek kapcsolódnak az épített környezet megteremtéséhez.
  • Képesség az élvonalbeli építési technológia felhasználására a tervezés során.
  • Képesség vizuális és verbális kommunikációs készségek alkalmazására az építészeti tervezés és a projekt megvalósításának különböző szakaszaiban. Képesség a számítástechnika alkalmazására és integrálására a tervezési folyamatokban és termékekben.
  • Képesség kritikusan elemezni az épületterveket és a használat utáni értékelő vizsgálatokat elvégezni.
  • Képesség építészeti kutatási módszerek alkalmazására, beleértve az adatgyűjtést és -elemzést a meglévő épített környezetek értékelésére és fejlesztési javaslatokra.
  • Képes együttműködni az építőiparban részt vevő építészcsoportokkal és különböző interdiszciplináris tervezőcsoportokkal.

NAAB Nemzetközi Tanúsítás

Nemzeti Építészeti Akkreditáló Testület, Nemzetközi Tanúsítási Program

Qatar University Építészeti és Várostervezési Tanszéke megkapta az Országos Építészeti Akkreditáló Testület által az építészmérnöki alapképzés (B.Arch.) Program nemzetközi tanúsítványát. Az IC-t 2018-ban hat évre kapták meg.

A kollégiumról

Műszaki Főiskola Vision

A Mérnöki Főiskolát elismerték a régióban kiemelkedő oktatási, kutatási és közösségi elkötelezettségéért, valamint társadalmilag felelős diplomások minőségéért.

Mérnöki Főiskola Misszió

A Mérnöki Főiskola küldetése, hogy magas színvonalú oktatás biztosításával felkészítse a globálisan kompetens és társadalmilag felelős diplomákat. A főiskola minőségi programjai és partnerségei révén elősegíti azokat a kutatásokat és tudományos erőfeszítéseket, amelyek elősegítik a tudást és hozzájárulnak az ország jólétéhez.

Karrierfejlesztési Központ

A Karrierfejlesztő Központ tanácsadási, képzési és szakmai fejlődési szolgáltatásokat nyújt, és segít felkészíteni a hallgatókat arra, hogy bekapcsolódjanak és versenyezzenek a legjobb karrierlehetőségekért. Szakterülete a QU hallgatók számára a QU. Továbbá; a Központ szponzorálásban, szakmai gyakorlatban és teljes munkaidőben nyújt segítséget a hallgatóknak, és számos karrierrel kapcsolatos erőforrást, programot és tevékenységet biztosít.

A Qatar University Karrierfejlesztő Központja lesz a régió Karrier Szolgáltatásainak etalonja, és létrehozza a Katar Nemzeti Vízió 2030 jövőbeli vezetőit azáltal, hogy segíti hallgatóinkat és öregdiákjainkat karrier-álmaik megvalósításában.

Utoljára frissítve dec. 2020

Az iskoláról

QU is committed to providing high-quality education in areas of national priority. Underpinning this commitment is the goal to align its colleges, programs, and courses with established international ... Tovább

QU is committed to providing high-quality education in areas of national priority. Underpinning this commitment is the goal to align its colleges, programs, and courses with established international standards and best practices. As a result, QU has been successful in its accreditation initiatives, earning the endorsement of numerous leading international accrediting bodies. Kevesebb